Categories
Blog

Vreti, nu vreti, inghititi

In ultima zi de trimitere a delegatiilor pentru Adunarea Generala Ordinara a Federatiei Romane de Tenis din 28 aprilie 2015, presedintele FRTenis a insistat la Directorul Clubului Sportiv Olimpia Bucuresti sa schimbe persoana delegata, reusind sa aiba la Poiana Brasov mai putin un om de tenis. Atentie, e grav, dar foarte posibil.

Nu am inteles motivatia unui astfel de gest, dar nici nu m-a interesat prea mult. Totodata, prin deciziile care s-au luat si se iau in continuare nu exista vreo logica care sa duca intr-un punct, sunt pur si simplu momente in care instabilitatea isi accentueaza forma. Luati-o ca un punct de vedere personal.

Este un exemplu din jocurile de culise ce intareste momentul alegerilor noului presedinte si comitet director din primavara lui 2013 si aseaza si mai clar directia pe care s-au pozitionat cei cativa pentru reintregirea familiei tenisului romanesc. Concret, Comitetul Director (din cate am inteles a devenit incomplet) conduce in forta prin intermediul catorva tertipuri si membrii afiliati, galagiosi si cu drept de vot.

Voi, jucatorii si parintii acestora, antrenorii si oamenii implicati, pe alocuri si membrii cu drept de vot: vreti, nu vreti, inghititi. Pana la urma, iata ca nu contati.

Exista si momente cand lucrurile devin incontrolabile. In urma cu cateva zile, in urma unei analize a Comitetului Director, s-a decis in unanimitate ca pentru varsta de 12 ani Campionatul National Individual sa se desfasoare la Slobozia. Intre timp, anuntul oficial a disparut de prima pagina, iar la o privire mai atenta a calendarului competitional in format PDF, turneul s-a mutat la Sibiu. Pe “sest” cum spun infractorii.

Deci, instabilitatea exista, in forma accentuata. Probabil ca argumentele reprezentantului clubului din Sibiu au fost neasteptat de convingatoare.

Nimic de spus in plus. Poate doar:

1. Nu multi cunosc, insa la ce am scris la un moment dat in 2014 despre “Jocuri si oameni” si “Jocuri, oameni si decizii” a existat o rezolutie a Ministerului Tineretului si Sportului. Minoritatea a punctat la momentul respectiv ceea ce majoritatea a decis in grup printr-o singura ridicare de mana si fara un suport de vreun fel. Ulterior, ministerul a avut aceeasi parere ca minoritatea.

2. In “Un trecut nu prea departe” evidentiam schimbarea de pozitie si de atitudine de-a lungul timpului. Concret, capitanul de la Cupa Davis a fost schimbat prin telefon, iar capitanul de la Fed Cup nici nu a fost anuntat de demitere. Doua decizii din 2013.

3. Un superior in grad al presedintelui FRTenis imi spunea in aprilie-mai 2013 lucruri frumoase despre vremurile ce vor veni. Nu cu mult timp in urma, aceeasi persoana a avut un alt punct de vedere. E dreptul fiecaruia la opinie si nu o obligatie la un punct de vedere.

Vreau, nu vreau, inghit si eu ceea ce au votat altii si acum tot ei se arata cu degetul unul pe celalalt. 

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *