Categories
Blog

WTDay @update

Va fi pentru prima data o zi mondiala a unui sport din ramurile sportive cunoscute. Am cautat pe internet continut asemanator si altor sporturi, insa nu am gasit ceva relevant la nivelul la care tenisul si-a propus sa se intample, doar o zi mondiala a sportului cu urmatoarea descriere: “International Sports Day is a Global day of celebration for the fraternity and health that sport brings to mankind, yearly on the 27th of april, initiated by Johan Cruijff and internationally supported by the United Nations.”

WatchShop

Sintagma United Nations isi poate gasi explicatiile de rigoare printr-un click si cateva minute petrecute pe site-ul din spatele link-ului. Printre rubricile interesante veti descoperi si una in care sunt insiruite zilele, saptamanile, anii si chiar decadele internationale ale Natiunilor Unite.

Interesant este ca nu am gasit totusi niciunde stipulat in mod oficial orice despre aceasta zi internationala a sportului, ba mai mult am dat de o alta informatie: “This International Day would serve well to be celebrated on November 3rd, the day in which the United Nations General Assembly formally passed resolution 58/5, establishing the International Year of Sport and Physical Education.”

Daca gasiti voi ceva astept la randul meu o informare, ar fi doar spre curiozitatea mea informationala.

In acest context, se pare ca tenisul are un concept stabilit si in acelasi timp o suita de actiuni sportive menite sa celebreze o zi la nivel mondial: 4 martie. Click pe fotografia de mai jos pentru informatii in plus:

WTDay

Si Romania va face parte din categoria tarilor care vor organiza diferite activitati. Ce anume si unde, intr-un material viitor, aici sau pe site-ul federatiei.

Articol publicat pe 19.02.2013

@update: a fost si nu s-a intamplat nimic. A trecut deja. Inapoi privim degeaba, inainte privim cu speranta.

Update publicat pe 5.03.2013, la 15 minute dupa miezul noptii.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *