Categories
Blog

Valetul cui sunt eu?

Ma intreb asa retoric de ceva ore vis-a-vis de alegerile princiare ale FRT de peste cateva zile, un subiect destul de delicat atacat deschis totusi in paginile blogului lu coach in trecut fara a influenta sau crea impresia ca as duce crucea vreunui candidat sau candidata. Cel putin asa mi-am dorit. Ce ati VRUT sa intelegi voi, asta e altceva.
Luptele sunt stranse, programele adiacent asemanatoare ca si structura, promisiunile din belsug, oamenii parca sunt diferiti: o regina, un rege, un print si … generalul. In aceste zile orice afirmatie este repede catalogata, orice opinie directioneaza direct atasamentul sau nu fata de un candidat, orice este repede structurat in functie de urechea ascultatorului … astfel ca e poate e mai bine sa taci decat sa spui orice. Oare? Oare nu am castigat dreptul de a vorbi dupa decembrie ’89? Ba da, dar si pedeapsa celui ce o va face.
Clar este ca nu sunt valetul niciunuia, dar cu siguranta am o opinie. Ce spune fiecare despre fiecare este de cele mai multe ori eronat, dar ce rost mai are sa incercam sa despachetam fiecare lucru? Sunt valetul tenisului. Si doar atat.
Mi-ar place sa avem generalul la comanda, regina la fete, printul la baieti si regele la organizarea turneelor, ultimii trei coagulati de mister Dron.
Mi-ar place sa avem cluburi si sportivi, centru national si loturi nationale, statut-uri legale ale sportivilor si antrenorilor, management si marketing, tenis si tenis … asta mi-ar place mie.
Si nu numai. Mi-ar place multe. Mi-as dori la fel de multe. Dar cand le spui devii repede valetu’ … valetul cui? Al tenisului dupa mine … Dar nu asta e elocvent acum. Nu tenisul si ce va urma. Doar cu cine votez. Asta e centrul universului pentru ei. Ei bine, votul e secret. Dar v-am spus ce mi-as dori eu, nu ca altii ce isi schimba decizia la fiecare colt de strada in functie de cine vine la strans mana.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *