Categories
Blog

Un tenis nebun

Imi place uneori sa spun ca am vazut destule. Exista insa probabilitatea ca totusi sa fi vazut mai nimic daca i-au in considerare, de exemplu, ceea ce se intampla in aceste momente la US Open: nume cu greutate au parasit scena destul de devreme, in timp ce altele urca esafodul succesului.
Orasul care niciodata nu doarme isi pune amprenta inca o data asupra schimbului de generatii sau, poate, isi permite a scoate din mocirla cateva bijuterii ascunse de tevatura granzilor. Ceea ce e bine pentru un sport devorator de nou.
Intensitatea insa la care se joaca impinge umanul catre zone limita ce pot crea premise periculoase, puncte-varf in care trebuie sa te mentii pentru a reusi intr-un ritm infernal, realitati ce aduc in prim plan epuizarea fizico-mentala si mai putin gratia tehnica. Incrancenarea a inlocuit de veto orice urma a artei trecutului, un trend ascendent pe care l-am acceptat pana acum, dar nu stiu cat vom mai putea sa o facem in conditiile actuale.

Cat de greu va fi sa ajungi sa joci tenis de cel mai inalt nivel?

Asa cum decurg lucrurile, asistam la propriu la lupte in octogon unde intra doi si iese doar unul. Este din ce in ce mai multa suferinta pe teren, lacrimi, frustrare, nervi, ambitie, orgoliu incat distingem cu greu cate o pala de tenis pur, acel tenis in care existau macar surasurile de fatada din timpul jocului. Din cand in cand multimea ovationeaza minute bune in sir, dar asta e spectacolul lor, nu si al tenisului. Daca plusam cu faptul ca s-a atins recordul de asistenta in arenele centrului national american, ajungem la concluzia ca platim pentru sacrificiu si mai putin pentru arta. Nu-s nostalgic, dar poate ca tenisul ar putea ramane la macar o treapta din ceea ce am putea gusta din plin. Si pentru asta ii multumesc lui Federer, caci inca mai exista o bruma de speranta.

Grand Slam-ul junioarelor si-a deschis portile in mod oficial, tablourile de concurs si ordinea jocurilor fiind gata in noapte. Ilinca Stoica nu a reusit calificarea pe tabloul principal pierzand in decisiv un meci disputat, dupa ce a condus cu 3-0 in setul trei. Raman astfel Elena Bogdan si Cristina Dinu ( ce face parte din echipe ITF ).
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *