Categories
Blog

Un mod de organizare mai avantajos

In Germania, turneele nationale incep in marea lor majoritate vineri dupa pranz si se termina duminica dupa amiaza. Sambata si duminica se joaca doua meciuri de simplu pe zi, fara exceptie. Un aspect important il reprezinta scoala, copii invata de luni-vineri de dimineata pana dupa pranz, astfel nu se organizeaza turnee in timpul saptamanii.

La noi, in unele locatii din Bucuresti, turneul incepe sambata dupa amiaza cu un meci si duminica dupa amiaza cu un meci intrucat dimineata sunt in marea majoritate a timpului abonati. Apoi turneul se continua in zilele de luni si marti, in unele cazuri si miercuri.

Am mai (re)observat un lucru: turneele sunt organizate pe “landuri” (federatii locale regionale) si sunt corelate cu numarul de jucatori per categorie de varsta. Nu am facut o adunare a numarului total de turnee pentru tot ce inseamna Germania intr-o saptamana, dar cred ca sistemul competitional din Romania se aproprie la numarul de turnee. Evident, lipseste corelarea, dar care e problema ?

Taxe sa fie. Si fraieri sa le plateasca.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *