Categories
Blog

Sa ramanem cu picioarele pe pamant

Initiativele trebuie incurajate, dar fiecare are dreptul sa le catalogheze democratic. Potrivite sau mai putin potrivite.

Apreciez organizarea unei conferinte dedicata parintilor incepatori din tenis, insa timpul alocat pentru atingerea obiectivelor este insuficient. In plus, tema este cu precadere cu caracter multidisciplinar, ceea ce necesita o abordare multidisciplinara.

In ultimii cinci ani, mai putini copii sunt activi prin sport datorita specializarii timpurii intr-un singur sport.

“In a move that surprised many sports parents, last week the USTA, NFL, MLB, NHL, NCAA, U.S. Olympic Committee and three dozen other leading sports organizations joined forces to speak out against the popular “early specialization” trend in youth sports, where children under 12 focus intensively on one sport, at the exclusion of others, year-round.”

Extras dintr-un articol publicat de Huffington Post.

E un punct de vedere ce se leaga de subiectul conferintei, evident fiind o apreciere personala. Am punctat acest aspect citind despre acest articol in urma cu cateva ore, coreland cu afirmatia mea de mai sus.

Mi-am notat data si intervalul stabilit, sper sa pot participa. In calitate de parinte.
Un coleg antrenor mi-a spus la un moment dat ca ar fi extraordinar ca tenisul juvenil sa poata fi practicat cu bani mai putini, aceasta fiind intradevar una din poverile de pe umerile parintilor.

Un al coleg antrenor imi impartasea din experienta: parintii nu au nevoie de sfaturi, ei pot da sfaturi mult mai bune mai multor antrenori decat viceversa in ceea ce priveste cresterea unui campion in tenis. Intelegeti ce doriti.

Infiintarea unui departament care sa sprijine in mod activ activitatea FRTenis devine o miscare interesanta. Si un subiect sensibil. Apreciez acest demers si consider ca totusi ar fi bine sa ramanem cu picioarele pe pamant privind propaganda nejustificata pentru un lucru benefic. Denumirea programele “de excelenta” suna mincinos de adevarat. Pentru mine, programele de excelenta pot fi numai rezultatul unui concept sustinut stiintific si in baza unei munci de cercetare la un alt nivel, ceea ce nu e cazul. Atentie, nu pun in discutie calitatea profesionala a echipei de initiativa.

Astept programele si inputul efectiv asupra activitatii sportive, apoi revin cu un punct de vedere.

Poate acest proiect va avea o finalitate sportiva.
Proiecte ce toaca bani au tot fost, desi de exemplu numarul sportivilor legitimati nu creste. Repet, e un exemplu.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *