Categories
Blog

Tuning

Oh da, imi place cum suna, imi place ideea … de ce nu? Tuning functional in domeniu de design virtual si viitorul suna futurist de bine. Cand pasiunea pentru dezvoltare cuprinde inca o mana de oameni, activitatea devine creatie magistrala ce cel putin teoretic aduce noutate si know-how intr-un carusel sportiv decimat de plictiseala, comunism informational, avangardism institutional … si tot asa.
Get ready for tuning … a fost o tema subinteleasa perceputa personal in urma unui colocviu constructiv pe probleme de concepte de design de web site si functionalitate virtuala ce m-au acaparat cu putere. Avand profesori la catedra pe Alex si Bogdanel ( doi dintre cei ce upgradeaza constant site-ul jucatorilor olimpieni in urma feedback-urilor bidirectionale dintre mine si ei , adica sefu si parteneru’ pe design si alte cele al lui de la Softcore ) am asistat la o propunere indrazneata de schimbare !!!
Am stat si ascultat. Am intrebat si cerut explicatii. Am incercat sa imi imaginez cum va arata ceea ce ei imi creionau. Ciudat de frumos, parerea mea. Dar, veti vedea. Si veti decide si singuri. Cert e ca mi-a placut ideea. Dar si mai mult initiativa lor de a construi ceva mai mult decat datoria lor o cere. Ma bucur sa gasesc si asa. Nu numai “merge si asa”. M-au avertizat amandoi ca vor fi niste costuri suplimentare, dar va fi complet unic si deosebit. Provocare pe intelesul meu. Si de ce nu? I-am dat bataie si am spus da. Banii vin si trec, timpul de asemenea, dar parca ce ramane in urma e ceva ce merita atentie.
In curand, Olimpia Players Web Site va fi nu upgradat, ci tunat in adevaratul sens al cuvantului. Cu bun gust. Cu bun simt. Cu raspundere. Pentru voi ce cititi. Dar si pentru cei ce acest tapet virtual reprezinta o imagine de promovat: jucatorii.
Nu stau deloc si am gasit si solutii pentru blogu’ personal. Acesta de pe care cititi. Am avut o gramada de solutii de analizat si gasit una optima. Nu am gasit una pe gustul meu, dar nu stau, asa cum v-am zis. Deocamdata trebuie sa incropesc ceva de mijloc. Si in curand o voi face. Pentru a il accesa mai simplu. Nu e un tuning ca la site. Si nici un upgrade cum doream. Dar va fi mai bine.
Si trec mai departe …
Sunt bucuros oarecum ca dorinta mea exprimata la inceput de an a prins roade. Dupa opentenis, a urmat tenisromania si de curand a mai aparut un site de stiri la inaltime. Info.tenis.ro, cu www in fata. L-am accesat si inca un pas inainte. Asa da, inca o data vad pe altcineva care face mai mult decat “merge si asa”. Bravo.
La nivel de bloguri insa, treaba e moarta. Sau aproape moarta. Sau realizat cateva, dar intretinute nu de proprietari, ci de pasionati. De ce? De ce asa? E greu cu multe, dar personal cred cu tarie ca daca as citi ce scrie o sportiva de varf pe o pagina personala ar fi un tezaur informational pe care l-as dezgusta live cu placere la o intensitate vizuala maximala. Si voi la fel. Cand insa scrie altcineva transpunand trairi diferite totul si schimba. Si blogu’ moare. Normal, daca nu are viata. Uneori merge sa traiesti viata altuia, dar pana la un punct. Asa ca Sorana, Monica, Raluca, Victor, puteti schimba ceva in bine. Pentru voi. Pentru noi. Pentru toti. Scrieti si voi cate un pic pentru a putea face un tuning necesar schimbarii viitorului.
Ce as dori? Ca fiecare club sa promoveze SI valoarea. Nu numai comercialul. Pe net. Prin bannere. Prin reviste. Prin orice mijloc. Sa respiram SI valoare, nu numai plezirism. Putem? Sigur ca da. Depinde de club. De cei ce il formeaza. Daca mai au si timp sa investeasca in valoare. De obicei el se epuizeaza pentru ca buzunaru’ tre umflat cu ceva banuti. Pacat, pentru ca, atentie!!! E nevoie doar de timp. Caci bani se gasesc mereu. Sau se poate si moka. Creand un blog. Putem, dar oare vrem?
Cu asta si inchei. Caci e un of si al meu. Putem, dar oare vrem? Sa scriem cate ceva pentru a dezvolta? Parerea mea oricum nu conteaza caci realitatea e alta. Cateva site-uri de stiri superbe, un blog tinut in viata prin pasiune, cateva bloguri moarte din lipsa de viata celui caruia ii este destinat si … un blog al jucatorilor care e ignorat. La mine in ograda. Pot face eu mai mult decat atat? Poate ca da, poate ca nu. E usor sa aratam cu degetul ca traim in mizerie informationala, dar atat de greu e sa schimbam asta atunci cand asta presupune sa devenim NOI cei ce putem influenta benefic spectrul color al unui tabloid existential proritar monocolor.
Putem? Oh da, dar … oare vrem?
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *