Categories
Blog

Curios ce va fi …

… La sfarsitul lunii noiembrie a acestui an pe plan intern. Deocamdata s-au adeverit zvonuri demne de incredere oficiala si astfel TEORETIC se va organiza un mega turneu de tenis in sala Polivalenta din capitala unde sunt invitati primii 6 romani ATP si WTA, cel mai bun junior si cea mai buna junioare – ambii romani si cel mai bine clasat sportiv moldovean si sportiva moldoveanca in clasamentul mondial profesionist. Toti impartiti in grupe de cate 4, stil masters mondial. Totul pe bani. Mama si ce bani adevarati. Care nu vor fi cash, ci in produse unice: case,masini,bilete avion,laptopuri. In valoare de, atentie, 500.000 de bani valuta straina.
Personal cunosc aceasta informatie de aproape 3 saptamani de zile, am luat contact oficial prin intermediul a doua sportive ce au fost invitate conform criteriilor amintite prin invitatii scrise semnate si stampilate de un oficial FRT, dar am amanat sa dau cu scrisul. Am mai asteptat oarecum limpezirea lucrurilor si se pare ca in curand o conferinta de presa va avea loc,dar pana atunci poate blogu se va citi si in cadrul conferintei se va raspunde si la urmatoarele intrebari:
1. Ce caracter are acest turneu, din moment ce suma e uriasa ( putand concura cu orice turneu de tur ATP sau WTA ), dar nu sunt nici un punct de clasament pus in joc? E un fel de selectie sau masters intern? Sau o verificare adevarata a valorii romanesti in tenis? Si cam ce cauta fratele roman de peste Prut ca si invitat? De acolo vin banii sau incepe alipirea teritoriilor roamnesti incetu cu incetu la propria mama?
2.Valoarea premiilor a scazut considerabil de cand ochii mei au trecut peste invitatii. Eu am citit 500.000 EURO, dar ultimele articole dau DOLARUL ca si partener al cifrelor. Ce valuta e pana la urma? De curiozitate intreb, caci vad ca e un patent deja sa schimbi valuta la vedere. Acum euro, acum dolaru,acum statu de plata in lei la valoarea unuia dintre ei cu ceva timp in urma.
3. Cine garanteaza integritatea acestor informatii? S-a dat o invitatie scrisa semnata si stampilata de catre un oficial FRT si cu insemnele FRT. Se va face un contract cu anexa premiilor la fel semnat si stampilat de catre un oficial FRT. Pana acum pare OK. Cine insa garanteaza ca premiile se vor respecta? Oficialul FRT sau FRT in persoana? Daca e oficialul, treaba e puerila din start. Daca e FRT, atunci jos palaria, treaba e serioasa. Daca nici unul dintre ei nu e si garanteaza organizatorul, atunci permiteti-ma, fara nici un fel de rautate, sa dau un telefon lui Muster, Thomas Muster pe numele complet sa imi dea o scrisoare de recomandare daca e ok acest turneu.
Am tot rasfoit paginile web ale FRT pentru a vedea vreun comunicat in care comitetul director anunta acest eveniment extraordinar, asa cum o face cu evlavie de fiecare data, dar nimic inca. Si incep sa imi pun intrebari serioase. De exemplu BCR Open era afisat de prin luna martie pe site si de prin luna noiembrie a anului trecut pe planurile federale. In timp ce acest mega turneu merge pe subintelesuri.
Ahhh, si mai am o intrebare, ultima, promit:
De ce nu facem 2 turnee profesioniste cu acesti bani, unul la baieti si unul la fete? Ca la aceste sume ridicam stacheta valorica in topul mondial.Ca daca acest turneu are caracter de masters, mai bine dati banii lui Dron sa ii dirijeze la pregatirea loturilor nationale pe urmatorii 4 ani.
Astept cu nerabdare sfarsitul de noiembrie, nu de alta, caci inceputul de decembrie se anunta si mai si … un mega turneu pe bani urmat de un mega turneu pe functii … Super tare!
Pana atunci insa intrati si cititi opere rari ale luptei de putere pe site-ul FRT pe prima pagina, un tablou inegalabil ale comediei umane transpuse inegalabil. Servicii si retururi superbe, atacuri si aparari magistrale … Merita ca mi-am facut abonament de internet mobil pentru a citi si rasfoi on the road ce e pe acasa, caci am ras cu pofta la fiecare declaratie. Acum sunt insa oarecum in impas: eu cine dracu votez? Ca vad ca toti sunt cam la fel, preocupati cu tenisul pe functii. Cand spun eu, spun ca om implicat oarecum in tenis. Stati linistiti, votul clubului il da directorul general, dar imi e teama ca ma va intreba din nou si dansul: coach, care merita atentia viitorului?
PS: sunt on the road la un turneu de $100.000 fete cu Andreea Iova, rezultatul a fost deja negativ, dar asa e in tenis. Ceva pozitiv am vazut totusi: un exemplu de centru national de tenis,cel al federatiei slovace de tenis din Bratislava. M-a impresionat prin conceptie. Eficienta. Si tenis.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *