Categories
Blog

Totusi, e prea mult

Ce sa faci cand citesti o stire pe site-ul federatiei care nu corespunde realitatii?

De obicei, eu am ignorat-o si mi-am vazut de ale mele. Insa, uneori e prea mult pana si sa exagerezi, daramite sa deformezi stari de fapt traite in timp si spatiu de oameni, nu de plante. Caz in care, totusi, nu poti inghite cu forta informatia bruta aruncata gazetareste in scop de reusita, de la distanta, de ei cei ce iti vand incolorul ca si esenta pura.

“Campionatele Nationale U18 de la Sibiu, un adevarat succes” este un titlu interesant ce bate fictiunea, pamfletul sau emisiunile de tip reality show. Sursele vorbesc de prea multe aspecte de tot rasul, insa cine are nevoie de surse in ziua de azi in afara tot de ei, vanzatorii de informatie si can-can? Ei bine, din ce in ce mai mult si ei, oamenii din tenis care primesc in plin si apoi citesc ca ceea ce au primit a fost un succes, e drept ca unul adevarat.

Nu e corect, asa am inteles ca ar fi potrivit sa exprimi citind si comparand cu cele traite. Poate ca e timpul sa exprim ca in lumea tenisului lipsa terenurilor de antrenament, a calitatii terenurilor de joc, a premiilor si abundenta starilor conflictuale, a sirenelor de politie locala, a deciziilor incoerente ale arbitrilor sunt de departe mici amanunte ce nu sunt sinonime cu perfectiunea, ci poate mai mult cu mediocritatea.

Un pic de pragmatism si corelare cu realitatea cred ca ar fi potrivita, altfel pana si pozele devin alb negru. Macar din respect pentru pustii care au fost pe acolo, pe undeva, de nici ei nu recunosc vreo asemanare intre text si punctele jucate.

Ce sa faci cand citesti o stire pe site-ul federatiei care corespunde realitatii?

Cand o sa se intample, o sa va scriu parerea mea. Deocamdata sunt asternute jumatatile de stiri ce dau bine, balastul ramanand a fi inghitit de ei, cei ce spun pe la colturi ca nu e corect. Eu unul o si scriu, caci, totusi, e prea mult.

Pana ne va explica cineva si altceva, ar fi normal ca sursele sa nu mai taca. Nu e nevoie de un timp ca sa rabufnesti, e indeajuns un titlu ce sfideaza. Va sfideaza.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *