Categories
Blog

Tenisul la 10 ani

Conform regulamentului, numarul maxim de turnee care se puncteaza in clasamentul national pentru un jucator de 10 ani intr-un an de zile (de la 1 ianuarie la 31 decembrie) este de 12 la categoria lui de varsta (12 simpluri si 12 dubluri) si 6 la categoria de varsta imediat superioara, 12 ani (6 simpluri si 6 dubluri). Aceste turnee se iau in ordine cronologica. Participarea la turnee peste numarul celor stabilite, nu va fi punctata.?Exceptie face doar Campionatul National pe Echipe.

Daca ar fi dupa mine, nu as acorda puncte turneelor organizate categoriei de varsta de pana la 10 ani si asta prin prisma faptului ca singurul lucru care conteaza pentru parintii care au copii ce joaca la aceasta varsta este numai si numai … clasamentul. Cate pozitii a mai urcat de la ultimul clasament publicat? Cate tururi a trecut “X” si cate a trecut “Y”? O nebunie totala ?…

Nici macar nu as sovai sa reduc cele 12 + 6 turnee maxim punctate cu un cuantum anume. As lasa mingea verde nou introdusa in calendarul intern sa se rostogoleasca la infinit pana copilul ar iesi de pe teren satul de tenis si mai putin de rezultat. Sigur, un sistem de scor trebuie sa existe. De ce insa si clasament?

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *