Categories
Blog

Pe ce se bat … oamenii din tenis?

Intrucat pe ordinea de zi a tenisului romanesc se preling informatiile multiplicate dintr-o parte-n alta care acuza si recuza, ma gandeam alene sa deschid un subiect de prea putina importanta.

Ce fac de fapt oamenii din tenis … pentru tenis?

Se cearta. In public, pe la spate, prin tribunale, prin toate cotloanele. In stanga si-n dreapta se arunca vorbe nenumarate despre cine ar avea puterea daca statutul bata-l vina ar fi votat intr-un fel sau altul. Se consuma impulsuri telefonice si de cele mai multe ori emotionale pentru a demonstra sau demonta contrariul. Se discuta, deci, la greu si cat mai mult despre orice si mai putin despre lucruri pragmatice.

Se uita insa un singur lucru: puterea nu o are nici presedintele, nici vicepresedintii. Ea zace putred in fiecare membru al Adunarii Generale sau mai pe-ntelesul tuturor puterea o are fiecare club sportiv afiliat cu drept de vot.

Nu am inteles niciodata pentru ce se bat oamenii din tenis, cu atat mai mult cu cat federatia nu e o comoara. Nici pe departe.

Intrucat ?in cluburi nu se mai invata tenis de multa vreme, pentru a putea spera ca ne vom bate-n vorbe despre tenis poate ar fi necesar sa ne aducem aminte ca trebuie sa revenim la munca de jos. Sa ne batem cu pumnii in piept in ceea ce priveste faptele. Suna un pic caustic, insa in?timp ce stim ce se intampla cu nervii oamenilor din tenis, realitatea arata crunt cum micii tenismeni, fruntasi ai categoriei de 12 ani, habar nu au cum e sa executi corect un lucru banal pe terenul de tenis … un pas adaugat specific.

Semn ca in cluburi vorbele sunt faraoni de drept ai practicii uitate. Semn ca in cluburi tenisul inseamna vorbe, bani si dreptul la putere.?Semn ca in cluburi specialistii nu mai au timp de tenis.?Si atat …

Pana la a junge sa vorbim de tenisul in sine, poate ca ar fi bine sa reinvatam abecedarul … cu totii.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *