Categories
Blog

Teatru Undercloud

Cand eram mai mic ma duceam cu doamna educatoare si toti colegii impachetati in autobuze pline ochi la diferite activitati sociale printre care teatrul cu papusi, plantatul de copacei in parcuri, chiar si la ultimul scrancet al pioneratului.

Au trecut anii si pana de curand singurele momente cand m-am apropriat de cele scrise mai sus au fost cand mergeam in turnee, fie ca jucator si ulterior ca si antrenor. Ce e drept, au urmat schimbari radicale in care comunismul a fost inlocuit de capitalism si mersul meu la scoala cu absentele motivate pe baza de rezultate si uneori de scutiri din’alea sportive. Sa nu omit sa precizez ca inlocuisem activitatile trecutului cu vizitatul unui muzeu, de exemplu, insa ideea de subliniat este ca am avut noroc chior si mi-am castigat dreptul la continuitate datorita parintilor mei care au putut sa ma sustina sa fac un sport.

Tot din perioada aceea am prins drag de cititul cartilor vechi cu pagini ingalbenite de vreme si miros dulceag de ultrarasfoit, precum si de dragostea de natura in sensul sublim si la limita a ceea ce isi poate imagina un om.

Nu era nimic trait in vis sau in mediul virtual, din contra, totul parca vuia de bucurie si claritate coloristica.

Acum, nimic. Totul s-a transferat pe Facebook si in Amazon Kindle, daca vrei sa vezi o piesa de teatru sau sa citesti o carte de calitate si veche.

Ba mint in sensul ca eu am fost de 2 sau 3 ori la teatru la invitatia unei persoane dragi si mi-a placut la nebunie, insa parca am tampit la loc in secundele imediat urmatoarele finalului pieselor; nu am mai facut niciun demers si am preluat controlul informatiilor prin intermediul tastaturii laptopului “ultraslim”.

Incotro?

Spre Teatru Undercloud sprijinit de Vodafone pare un raspuns imediat si real; o fi bine, o fi rau … ?! Nu stiu, dar la un simplu click putem economisi pe de-o parte timp si bani, pe de alta parte toate celelalte ingrediente necesare unei piese de teatru.

Initial mi-a placut ideea sperand ca va fi ceva uman; pentru mine insa a devenit o teapa de tip mut a unei insiruiri de mesaje de tip Twitter pe o platforma Facebook + ceva muzica. Yep, powered by Social Media.

Nu e neaparat sa fie la fel pentru voi; eu raman poate in barca trecutului prin prisma faptului ca imi place noul, insa nu prezent in tot ceea ce misca si mai ales in exces.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *