Categories
Blog

Sportul, un proiect al uitarii

In dreapta blogului gasiti “Strategia Nationala in Domeniul Sportului” elaborata de Ministerul Tineretului si Sportului pentru anii viitorului nu prea indepartati si anume 2010 – 2020. O puteti citi si aici, in cazul in care dintr-un exces de furie sterg cele scrise sau vreti sa va mai limpeziti ochii cu covrigi. Nu d-aia care tin de foame, ci d-aia care tin de plictiseala p-aiste vremuri imbarligate in care nu numai televizorul minte poporul.

Am facut greseala copilareasca sa citesc rand cu rand trecand si prin firul gandirii proiectul ministerial, ce de altfel corespunde unei panze de pictor gata mazgalite, si constat din start ca din start strategia a fost, este si va fi data … uitarii. Sau nepasarii. Sau indolentei. Sau, haideti sa fim creduli in continuare, trebuie sa admitem ca ea nu corespunde prioritatilor momentului si astfel este rugata sa ocupe un loc in rand si sa isi astepte chemarea in fata toboganului jocurilor de interese.

Care va fi cand? Probabil cand cei ce controleaza cercurile financiare mondiale isi vor duce odrasla la vreun sport, cotind astfel criza in partea ailalta si ocrotind ceva mai mult interesul lor. Abia atunci poate mamelucii autohtoni vor mirosi ordinele mai marilor si vor cauta sa redirijeze circuitul banului catre o statie uitata de vreme – sportul.

E jenant intr-un final sa redeschid strategia in care se regasesc numele unor organizatii mondiale ce atrag atentia asupra sprijinirii sportului si in acelasi timp sa compar cu trista realitate in care pana si titlul nu mai este de actualitate; ce sa mai spun de continut?

Si asta se intampla in Romania unde carul tras de boi are cinci roti. Si stiti de ce? Pentru ca boii nu simt greutatea jugului ce trage in disperare inca o roata ce pana si un echilibrist-circar ar folosi-o intr-un scop de locomotie, sa spunem, individual. Dar unde-s boi este si un bici …

Vom uita insa sa mergem, ramanand anchilozati de gazele de esapament ingurgitate la tot pasul. Stiti ce imi atrage atentia aceasta scena apocaliptica? Ca e mai usor sa faci rau ca apoi sa arati lumii cat bine ai facut! Iar asta cu adevarat imi aduce aminte de istorie ce isi continua ancorarea balizelor in prezent.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *