Categories
Blog

Sfarsit de saptamana …

… cum nu se putea mai inspirat pentru un moment al realitatii romanesti in care lipsa alternativei a condus la vot popular pentru un viitor. Poate si mai altfel, desi ma indoiesc.

Cine nu stie, nu a vazut sau va auzi despre ‘Ultimul corupt din Romania’ difuzat pe ProTv intr-o seara de duminica de decembrie tocmai trecuta – o continuare a filmului ‘Poker‘ in regia lui Sergiu Nicolaescu, ii recomand sa vada filmul. Va avea prilejul sa inteleaga ca ceea ce scria Lucian Boia reprezinta un adevar ce daca poate fi combatut cumva prin prisma trecutului, nu are cum sa fie deghizat de prezent.

Prea multe coincidente pentru a le ignora, chiar daca am spala complet o memorie a unei natii de tot ceea ce a existat.

Nu putem, dar nici nu avem de ce sa transformam ceva impur in ceva pur politic.?Nu m-am transformat in mai mult decat un om de sport, desi se poate spune si contrariul prin aceste randuri. E ciudat insa sa observi lucruri si apoi sa taci, ascultand ce spun restul si in acelasi timp sa nu fi de acord decat cu nuantele.

Sportul. Nimic nou. El se incaptaneaza sa ramana dependent, desi in tot atatia ani el ne-a invatat sa fim independenti. Ciudat, dar nu se poate. Concret, depindem de bunavointa celor alesi sa ne reprezinte. Practic, vorbim doar de cativa din sport ce au interes major sa aiba relatii cu cei cativa din politic. Si atat.

Asa cum a sfarsit saptamana, ea a si inceput. La Polivalenta.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *