Categories
Blog

Relatiile de rudenie, realitatea si prostia umana

Incep cu prostia umana care e mare in randul celor ce scriu, vorbesc si se comporta ca niste oportunisti ai momentului care preiau si/sau nascocesc situatii, intamplari sau conjuncturi inexistente. Starea celui lipsit de inteligenta sau de invatatura, starea omului prost m-a facut sa nu raman pasiv, aducand in discutie deontologia profesionala (cei ce scriu si isi spun presa) si bun simt (cei ce vorbesc pe langa subiect).

Uneori stau si ma intreb de ce atata educatie in primii ani de viata si primii ani de scoala daca nu se tine cont de ea. Intreb: inainte de a creiona pe o hartie litere sau de a deschide gura, nu am fost invatati sa verificam macar informatia pe care vrem sa o exprimam?

Cu realitatea e mai simplu pentru ca e si cel mai usor de demonstrat. In cazul celui lipsit de inteligenta, fara judecata, fara minte, nepriceput, nepregatit, neindemanatic intr-o meserie, intr-o profesiune, care are pregatire slaba intr-un domeniu de activitate, care este sub nivelul cerintelor unui specialist demonstrarea realitatii trece prin filtrul imaginatiei personale. Sau din ce in ce mai mult prin preluarea informatiilor din surse ‘sigure’ care la randul lor o traduc prin propria perceptie.

Realitatea lor in cazul meu, cu nume si prenume: la un moment dat, printr-un pamflet pe mai multe pagini transmis prin mai multe canale de comunicare, omul Zacopceanu Mihai a transmis ca exista o relatie de rudenie intre mine si Silviu Matei, directorul general al FRT, mai precis sunt finul lui. Adica el e nasul. Aceeasi informatie a fost preluata intocmai, printre altii, si de site-ul Tennisone.ro.

Despre relatiile de rudenie, se stie si se scrie cat se poate de clar cum e cu nasul: persoana care tine in brate pruncul in timpul botezului, devenind astfel ruda cu familia respectiva. Sau persoana care a fost nun in timpul oficierii unei casatorii. Exista asadar nas de botez sau nas de cununie. Finul este persoana ce se afla in raport cu nasul sau de botez sau cununie. Acum e clar?

Realitatea cum e ea in cazul meu, fara nume si prenume: atat la botezul fetitei mele, cat si la oficierea casatoriei nasii mei au fost din aceeasi familie care nu au nicio legatura cu Silviu Matei. Sunt amanunte personale pe care le-am dorit sa ramana asa si vor ramane asa. Exista insa martori. Fotografii. Informatii palpabile. Si, pentru a nu le trece prin cap o asemenea prostie umana, acum 32 de ani familia mea nu a facut cunostinta cu Silviu Matei pentru ca el sa fi fost nasul de botez al meu. Ar fi fost o ipoteza, nu?

Pot fi privit fara nicio problema ca fiind finul cuiva, insa conexiunile trebuie facute corect, raportate la realitate si exprimate in limba romana. Orice alta asociere devine o dezinformare, iar daca se retransmite o cataloghez prostie umana.

Si o clarificare: numirea in functia de antrenor federal coordonator pe criterii de rudenie, spaga sau relatii cade din start. Nu am sustinut un simulacru de concurs de post si asta este adevarat, insa m-am obisnuit sa dau explicatii despre posibile circumstante favorizante. Nu a fost cazul.

Mi-am exprimat de fiecare data in mod deschis si direct punctul de vedere vis-a-vis de jobul in sine, fiind oricand dispus sa predau stafeta celor (bine) intentionati. Bineinteles, si acum. Cum nu sunt absolut deloc prietenul ‘Super Glue’-ului pentru a imi lipi posteriorul de scaunul functiei si in acelasi timp nici nu am bunavointa si reflexul sa pup posteriorul altora, nu ar trebui sa fie vreun motiv de panica. Si, fie vorba intre noi, chiar nu e motiv. Nu v-ati gasit nasul in persoana mea.

Ma intreb si acum care sa fie continutul unui concurs pe postul de antrenor federal. Pana cei in masura sa dea un raspuns o vor face sau vor pune acel ceva si in practica, scuzati-mi impolitetea de a denumi ultimul concurs pe postul de antrenor federal in cadrul FRTenis un simulacru. Accept si probabilitatea ca sa ma insel.

Despre activitatea mea in cadrul federatiei (pana in prezent), accept in primul rand toate criticile. Cer doar sa fie argumentate si ancorate in realitate. E mult, e putin? Nu stiu, insa mereu se poate si mai bine. Dupa cum spuneam, orice inceput de drum trebuie privit cu optimism, iar orice sfarsit de drum cu o analiza.

Cu drag,

PS: Toate insiruirile de mai sus scrise cu Italic sunt reproduse integral din DEX. Pentru cei care ii intereseaza

3 replies on “Relatiile de rudenie, realitatea si prostia umana”

pe langa “celui lipsit de inteligenta, fara judecata, fara minte, nepriceput, nepregatit, neindemanatic intr-o meserie, intr-o profesiune, care are pregatire slaba intr-un domeniu de activitate, care este sub nivelul cerintelor unui specialist” mai sunt si rau voitorii, rau intentionatii, invidiosii, neamurile de traista, analfabetii, etc.

dupa cum ai vazut mailul (chiar daca nu e publicat)probabil ca_ti dai seama ca nu sunt acel domn.tu ai un mare “har”,dar nu are nimic in legatura cu tenisul.esti chiar sub un nivel mediocru – slab la acest capitol.acest “har” este mail mult pe linia pamfleturi,povesti,compuneri etc!am mai spus si pe alt site,tu crezi ca daca ai terminat o facultate asta te face mare antrenor (vrei sa faci si consultanta).prietene,nu ai cum!ai fost la frt si toate amintirile sau “rezulatatele” nu-ti apartin cu nimic.ma mira faptul ca ai atat “tupeu” de a vocifera si a scrie pe domeniul tenisului cand tu de fapt esti un nimeni si vei ramane un nimeni.o sa_ti dau un ex de antrenori care nu au aceste “studii” al dumitale care banuiesc in capul tau sunt “sub” tine.
nick bollettieri,tomai firicel,marcu adrian,stan smith,brad gilbert,tony roach,dobre daniel,etc( daca vrei o sa mai scriu ).
deci ,te rog sa te duci si sa scrii pentru reviste,ziare,tot ce vrei dar dragul meu ,nu pe terenul de tenis deoarece esti AFON!
cu drag,
eu

@eu: accept randurile tale, desi scrisul sufera unele retusuri majore si nu te inteleg in demersul tau de a transmite voluntar contrainformatii la informatii pe care nu le-am afirmat. Uite cum propun sa facem: desi paravanul mediului online de a iti ascunde identitatea il folosesti cu o oarecare maiestrie, cand te hotarasti sa vii prin Romania putem sta de vorba cateva minute, in cazul in care si doresti acest lucru. Putem discuta si invers, cand voi ajunge eu prin imprejurimi pe la tine, desi cred ca ajungi tu pe aici inainte sa ajung eu pe acolo. Sper ca esti bine si sincer nu am si nu am avut nimic cu nimeni, insa poate o lamurire in acest sens ar fi binevenita. Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *