Categories
Blog

Marino si Social Media

Din cate imi amintesc am vazut-o prima oara la niste turnee futures in Portugalia, iar in afara de statura diferita majoritatii jucatoarelor de pe tur nu mi-a sarit si altceva in ochi. Ulterior a ajuns in primele 50 WTA.

Acum s-a oprit, mult prea devreme daca luam in calcul varsta si mult prea tarziu daca luam in calcul stress-ul.

Rebecca Marino a spus stop la 22 ani din cauza internetului. Instrumentul facil de care majoritatea ne agatam pentru a interactiona poate produce si traume, un avertisment ferm al psihologilor ce nu a incetat sa fie formulat. Putini sunt cei ce au inteles eventualele consecinte ale folosirii in exces a lumii virtuale, limitand expunerea intimitatii proprii atat cat sa fie protejati.

Facebook-ul si Twitter-ul, doua dintre mecanismele infernale ale Social Media, pot ucide. Ca picatura chinezeazca, de cele mai multe ori fara a fi vazute din exterior. Ele ucid interiorul uman. Nu o spun cu rautate, insa e o realitate.

M-am oprit pentru cateva minute la acest subiect pentru ca am cunoscut-o pe Rebecca Marino. Si ii cunosc pe multi altii ce fac sport si marea majoritate vor sa ajunga acolo, petrecandu-si zeci de minute in fiecare zi butonand telefonul, tableta sau laptop-ul comutand din lumea reala in lumea anonimatului straveziu. Aveti grija! Uneori ceea ce este placut nu este si util.

The Bag Shop

Societatea m-a invatat sa economisesc banul, o educatie ce vad ca dainuieste peste timp daca iau la puricat sistemul educational actual. Cred ca mai important era sa invat cum sa pretuiesc timpul, unul din putinul ‘cuantificabil’ pe care niciodata nu il voi mai primi inapoi asa cum l-am trait.

Ar trebui sa le spunem copiilor ce e cu timpul. Si ca el trece, de cele mai multe ore degeaba. Poate ar trebui sa ne spunem si noua ca nu le putem spune lor ceea ce nu constientizam ca exista. Pana atunci, reflectam.

Si inca 2 aspecte:

Unul: mie personal imi place cand cineva imi spune cuvinte de bine, iar asta am constientizat cand cineva mi-a punctat acest lucru. E din tenis si desi relatia noastra nu e functionala, face si lucruri bune. Mergand pe firul experientei de viata, am constatat la un moment dat ca exista riscul ca astfel de cuvinte transmise online pot ucide prin anonimatul celor ce contra-argumenteaza. Cred ca e pueril sa spun ce se intampla cand se transmit lucruri negative. In niciun caz nu se aduc argumente pozitive. Se foloseste sara pe rana. Folositi viul grai.

Plus

Inca unul: sportivii si in anumite cazuri parintii promoveaza online performanta obtinuta printr-o exprimare ce este in detrimentul celorlalti. Din cand in cand o fac exagerat. Folositi cat mai concis si orientat continutul mesajului pentru ca la un moment se intoarce impotriva.

Poate Rebecca Marino va depasi momentul si va reveni. Poate. Pentru noi urmatoarele cuvinte transmise de ea poate pot insemna ceva: “I’m hoping, by opening up about this, I can encourage someone to get the help they deserve. Social media has been taking a toll on me …”

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *