Categories
Blog

Reducerea cheltuielilor de personal, un balon cu plutoniu

Cred cu tarie ca sunt mai multi cei ce se intreaba unde a disparut coachu’ de cateva zile de nu mai scrie nimic decat cei cei ce bucura in mod sadic ca capra vecinului a incetat sa behaie. Indiferent de tabara, cat si celor din secta “sunt cu toata lumea numai bine sa imi fie”, le transmit pe cale bucala via blogging ca ma antrenez … la scris! In curand si primul turneu, dar sa avem un pic de rabdare.
Repede repejor insa vreau sa atrag atentia la tema natiunii: reducerea cheltuielilor de personal din sistemul bugetar, considerand oportun sa mentionez ca de unde se cauta economisire vom ajunge sa constatam un deficit. Si asta rezulta dintr-un calcul matematic practic si anume ca la un salariu de 10 lei se duce catre statul roman o anumita suma directionata si ea catre pensionari, sanatate, bla, bla, bla. O reducere cu 4 zile lucratoare sau cam 15% in termeni banesti inseamna mai putin bani catre stat si mai putini bani catre pensionari, sanatate bla, bla, bla, ceea ce nu va face altceva decat va creste deficitul in alta parte din moment ce nu vor fi bani sa acoperi cheltuielile si asa greu de suportat.
Ei spun ca economisim, dar realitatea va arata ca cel putin un pensionar va iesi in strada la fiecare 30 de minute incepand cu luna decembrie ( cand se va face simtita aceasta “economisire” in mod real ) pentru ca pensia nu mai ajunge in cutia postala. De ce insa sa ne intrebam care sunt consecintele, cand stim de fapt care sunt avantajele?
Dar,
1) de ce nu reducem personalul din administratie, in special primarii, care este suprapopulat in statul de functii?
2) de ce nu reducem indemnizatia forfetara a unui parlamentar si sa o redirectionam catre o infirmiera din sanatate?
3) de ce nu platim impozitul la firma cand de fapt e mai convenabil sa platesti cate o amenda?
De ce? Pai uite d-aia, dar hai la vot si pune stampila!
PS: am primit pe messenger urmatorul banc, scuzati limbajul, dar eu zic ca merge la ce timpuri cacanii traim:

O babuta la cabina de vot, sta 15 minute, toata lumea o asteapta. Iese baba si intreaba: Maica, f…tu-va-n gura se scrie legat sau despartit?
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *