Categories
Blog

Status-ul statutului

Statutul FRT s-a imbracat cu o haina groasa de iarna ajutat substantial de catre membrii cu drept de vot din tenisul romanesc si juristi bine pusi la punct – Dan Chitic si Silviu Matei. Ramane de sigur ca aprobarea MTS si a judecatoriei sa pecetluiasca vocea electronica a poporului, chiar daca vicele cu pricina agita si gesticula si la final ca dreptatea va avea sa vina asa cum dansul o vede – citat tradus la liber de propria mea persoana din clasici in viata.
Nu ma pricep la juridic, legi sau cadru legal. Nici nu ma chinui. Am invatat insa inca o data ca acolo unde nu te pricepi trebuie sa apelezi la oameni care se pricep. Este daca vreti prima concluzie importanta a acestui articol in care subliniez ca echipa presedintelui si-a facut simtita puterea prin informatie si capacitatea de a expune aceasta informatie, prin urmare reiesind ca in tabara adversa priceperea in ale legitatii nu prea a fost. Ce poate fi mai elecovent in sprijinul acestui paragraf? Propunerea de statut a presedintelui a fost aprobata in totalitate ( cu mici exceptii ), in timp ce insusi indemnul principal al propunerii de statut al vicepresedintilor a cazut din start doborat transparent de insasi Legea Sportului nr 69/2000: “Comitetul Director conduce FRT intre cele doua Adunari Generale” sustineau cu tarie vicepresedintii, in timp ce Cojan a facut lumina prin prisma Legii sportului:”Consiliul director asigura punerea in aplicare a hotararilor AG, nu conduce intre cele doua AG!” . Dna Claudia Georgescu, reprezentatnt al MTS, a aprobat si confirmat ceea ce monitorul oficial adapostea negru pe alb, un sut in cur celor ce din pacate nici atunci nu au inteles ca smecheria nu mai merge.
a) pana sambata se deduce clar ca vechiul statut a incalcat legea, ceea ce e grav
b) pana sambata se deduce clar ca iesirile in presa au fost un abuz impotriva normalitatii juridice traduse coerent de un presedinte informat
c) pana sambata tenisul a fost mintit. Ramane sa vedem de azi!
Dupa mult timp o sedinta a FRT a avut ca si ordine de zi tenisul. Este daca vreti a doua concluzie a zilei de sambata, o zi in care e bine sa se inteleaga ca nu a castigat presedintele contra vicepresedintilor, ci tenisul. In oglinda insa presedintele a spulberat. Nu prin media, nu prin colturi de mese ale vreunui club afiliat ( si tac mai bine! ), ci prin ochii si votul membrilor Adunarii Generale. Nu a mai mers manipularea, nu a mai mers santajul, nu a mai mers tupeul. Doar coerenta in limbaj si succesiunea logica a actului de guvernare propus de insasi echipa presedintelui.
Unii nu stiu sa piarda. O demonstreaza Tete Haradau. Altii il urmeaza, cum ar fi Liviu Ursuleanu ce de exemplu nu era de acord ca Consiliul Director sa asigure punerea in aplicare a deciziilor, ci “presedintele! asta e presiune la adresa CD”. Mai sunt si altii, dar asta este ultima concluzie.
Pacat ca Razvan Itu a iesit in presa, pacat ca Mihai Zacopceanu a iesit in fata, pacat ca Ciprian Porumb a fost si el implicat. Au fost infestati de la preluarea mandatului, caci ei sunt totusi oameni de sport. Nu buni, nu rai, sunt oameni de tenis – si asta e parerea mea. Ramane cel ce pacatul ii este cunoscut si cel ce tine steagul sus: “aschia nu sare departe de trunchi”!
Ultimul paragraf este raspunsul meu acordat timpului trecut in care prea multe lucruri au intrat in putrefactie atinse de interesul meschin al … !
PS: fara a deranja, pun punctul pe i: “Sanda contra vicepresedinti, meciul se joaca, aceasta cheama la fileu cu o minge invartita si scurta cu efect Silviu Matei, vicepresedintii galopeaza zgomotos, spectatorii se ridica in picioare … si liniste. Sanda paseaza cu un lob fin cu efect Dan Chitic. Punctul se incheie spre uimirea inaintasilor de la fileu. Nu si meciul, dar asta e o alta poveste.”

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *