Categories
Blog

Pasiunea de a juca tenis

Trecutul a ramas in urma si astfel prezentul isi face loc cu tupeu in spatiul vitual sportiv romanesc prin materializarea unui proiect-concept de schimbare sau mai bine spus ajustare a calitatii promovarii valorii sportive a ceea ce unii numesc “on court performances”. Dupa numai cateva luni de la aparitia in web a Olimpia Player’s Site stafeta perfomantiala cunoaste noi linii directoare ce converg spre ceea ce sportivii lupta permanent, astfel ca de acum incolo rezultatele, stirile, trairile, albumele multimedia pot fi accesate intr-un cadru mult mai profesionist si mai aproape de realitatea din teren la un simplu click pe Olimpia Tennis. Sper ca site-ul sa poata sa se ridice la inaltimea valorii sportive a celor caruia ii este dedicat si sa devina cadru placut pentru cateva minute in vederea cheltuirii timpului cititorului dornic de nou, de frumos, de rezultat sportiv inregistrat.
De ce mai mult? Din pasiune pentru tenis. Cum s-a ajuns aici? Cititi pe blogu’ designerului, cel ce s-a ocupat de noul facelifting virtual. Si vom continua sa progresam! Din pasiune pentru tenis!

Nu avem antrenori, preparatori, psihologi, fizioterapeuti pe masura … nu avem cluburi, federatie, sistem, management si marketing pe masura … nu cred ca avem destul de multe pe masura dorintelor performantiale ce nutresc in interiorul tenismanului roman.
Parintii sunt prea streesanti, terenurile sunt mereu de vina, racheta nu e niciodata cum trebuie racordata, adidasii sunt tociti, iar mingile sub orice critica … la pranz nu se poate face antrenament pentru ca exista un motiv, se intarzie pentru ca mereu exista un motiv, nu se poate face incheierea pentru ca intotdeauna exista un motiv.
Asta spune sportivul dornic de faima internationala. El este intangibil, restul este un focar de probleme si neplaceri, restul sunt cei ii provoaca lui atatea dileme si conflicte interioare. Ar vrea sa fie lasat in pace, ar vrea sa fie independent, dar cand o faci incepe sa isi faca program de “bambilici” sau sa te cheme sa il ajuti sa progreseze. Ce sa intelegi?
In trecut tenisul il jucam in conditii atat de grele si plecam in turnee atat de greu incat parca nici nu merita sa aduc aminte. Acum daca sare un pic prost, daca racordajul nu e la nu stiu ce tensiune, daca mingiile sunt tocite sau daca echipamentul nu e belea … tenisul nu poate fi practicat. Multi dintre cei ce au apucat vremurile trecute pot spune cum iarna se inghesuiau in sali de licee, scoli sau mai stiu eu ce acoperituri pentru a prinde la ore tarzii in noapte sau dimineata devreme cate o ora pe juma de teren sa bata mingea. Acum avem baloane, terenuri de greenset, salile lu Nastase, se bate mingea la ore civilizate, cu conditii extrem de decente si … totusi tenisul nu poate fi practicat.
Ce nu inteleg eu este: tu sportivule iti faci treaba? Esti profesionist? Esti concentrat la ceea ce ai de facut? Iti doresti mai mult de la tine?
Daca ii intrebi pe ei, auzi super simplu: DA. Daca admiti si ii urmaresti in continuare observi ca parca nu e asa, nu stiu, parca e o complacere in situatia si postura de jucator de tenis. Termina antrenamentul si “tusti” pe usa de la teren, fara pic de refacere post efort. Incep antrenamentul dupa 2-3 minute de joc si “tusti” in teren sa joace tenis. Incep si termina acest perpetuum mobile si restul timpul si-l umplu simplu cu diverse. Ai citit ceva despre ceea ce nu iti merge la tenis? NU. Ai mancat la pranz dupa 2 ore de tenis? DA, un sandwich. Ai fost la pregatire fizica? NU, m-a durut spatele. Sa continui?
Vii pe margine si ii urmaresti jucand jocul de tenis. Robotizat, fara sentimente … fara placere. Doar nervi, doar “bagami-as, futu-ti, dute-n m…i “, rachete zburatoare, mingii aruncate spre garduri. Pasiunea de a juca tenis este lipsa totala, iar termenul “profesionist “este complet necunoscut. Merge si asa si uite asa acceptam realitatea. Suntem fiecare de vina, dar TU jucatorule nu ar trebui sa fii cel care isi doreste sa faca cel mai mult? Si nu din vorbe, din felul in care te comporti pe teren si iti asezi viitorul? Caci mai devreme sau mai tarziu munca ta si seriozitatea ta va da roade …
PS: poate placerea de a juca tenis este sau a fost pentru cei ce cu adevarat miscarea e sau a constituit spatiu intim de libertate si confort, pentru cei ce tenisul este sau a fost o sursa de incarcare, pentru cei ce inteleg sau au inteles ca in spatele a ceea ce se vede exista nebunia frumoasa a interecerii sportive cu racheta mare pe terenul mare. Nu pot sa nu adaug faptul ca din tot timpul tenisul a fost un sport scump, dar parca realitatea zilelor noastre permite doar sportivilor cu banuti munciti de parinti sa practice un sport ce necesita si PASIUNE, nu numai altceva …

Lupta pentru primul loc a inceput oficial si la carma FRT prin lansarea candidaturii Sandei Dragomir si a lui Florin Segarceanu intr-un mod democratic, dar si a lui Tete Haradau de la sine inteles din postura de chief leader printr-un no show de inceput de campanie.
Cine va castiga? Cei pe care membrii cu drept de vot vor alege in curand. Tu cu cine vei vota? Ei, aici e aici.
Obama a schimbat traditia si istoria lumii devenind ceea ce acum ceva timp parea imposibil. Un negru la Casa Alba. Sanda Dragomir porneste la lupta poate parca dupa acelasi tipic aducand cu sine schimbarea, astfel ca tinta este clara: o femeie la FRT. De ce nu, daca alegatorii vor alege asa, nu?
Pare o lupta in doi, Sanda contra Tete, dar abilitatile de care a dat dovada echipa lui Tete conduc ostilitatile destul de tacticizat. Dupa loviturile de gratie aplicate de Tete Haradau, ultimele fiind aducerea lui Dron ( fost candidat la presedentie ) in staff-ul de schimbare a tenisului si pozitionarea lui Andrei ca si Davis Cup Captain ( ulterior sustinator al lui Segarcea, care si-a anuntat candidatura ad-hoc !!! ), continui sa cred ca regele isi continua sahul declarat la regina intr-un mod in care e greu sa poti spune overrule.
Pura speculatie si varianta plauzibila: de ce candideaza Segarceanu? Daca era o lupta in doi membrii cu drept de vot trebuiau sa aleaga alba sau neagra ceea ce facea ca rezultatul final sa fie destul de incert. Asa ca s-a mai intodus o varianta, cea care va prelua din voturile la general ( cateva, dar care conteaza ) a celor nehotarati. Acum nehotaratii vor vota Segarcea ( pe langa cei ce il sustin ), in timp ce ceilalti vor vota alba sau neagra asa cum era de asteptat, eliminand astfel temerile echipei lui Tete ca nehotaratii vor vota cu Sanda ( asa cum teoretic era de asteptat ). Segarcea iese cu capul sus, iar singura sifonata va fi regina, caci regele a reusit sa ocoleasca primejdia prin aceasta miscare inteligenta. El isi ia voturile promise, regina pe ale ei, iar cele ce ar fi trebuit sa faca diferenta se duc la outsider. Care va fi diferenta de voturi intre rege si regina? Extrem de mica. Iar atunci veti reveni la acest articol si veti observa miscarea outsiderului. Si a regelui.
Cu drag,

One reply on “Pasiunea de a juca tenis”

in mare parte e asa cum ziceti, dar de ce se schimba lumea?(si knd zic asta ma refer la tot ceea ce inseamna lumea: Pamantul, oamenii absolut tot)La aceasta intrebare mi s-a raspuns ca noua genertatie, adica noi cei tineri, este de vina. De ce trebuie luata problema asa. Am ajuns sa traim intr-o lume materiala in care fiecare incearca sa fure cat de mult poate duce si un pic peste.Majoritatea jucatorilor exista pentru ca vor ceva de la viata de sportiv, dar pe langa, exista si tentatia unei vieti de adolescent liber(teoretic vorbind). Cine si cum poate sa reziste tentatiilor…..asta nu va intereseaza pe dvs. Tot ceea ce va doriti este ca elevii sa emane o placere si un interes continuue. O fi chiar asa de greu sa se intample asta….? Dar este la fel de greu sa fie descoperit modul fiecaruia de a-si exprima acestea..? Nimeni nu e perfect, poate decat in viziune proprie, dar altfel nu si nici nu va fi vreodata.
cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *