Categories
Blog

Orange Bowl 2009

Undeva in vecinatatea Miami-ului pe o insulita batuta de vant si inconjurata de apa – Key Biscayne Island, isi are adapostul Crandon Park Tennis Center, un amalgam imbibat cu exotic, umiditate si esenta de tenis.

IMG_0226

Acesta este si taramul competitonal al celei de-a 63 a editii a Orange Bowl destinata juniorilor de 18 ani ( impreuna cu clubul Biltmore Tennis Center pentru juniorii de 16 ani ), intrecere la care au luat parte si jucatorii romani, in numar destul de mare, atat in calificari cat si pe tabloul principal.

Am lasat in urma Bradenton-ul super-promovat la nivel mondial culegand cateva meciuri bune si o farama de rezultate? pe durata turneului Eddie Herr, traversand Florida de la un tarm la altul in goana printre mlastina, crocodili si rezervatii naturale, oprind caravana ambitiei undeva in mijlocul halucinantului conglomerat de zgarie nori si canale curgatoare.

Si gata.

Primele meciuri de simplu, primele dorinte innabusite repede, primele infrangeri din tot atatea partide jucate pentru cei ce au evoluat pe tablourile principale incat si acum privesc in gol, naucit de rapiditatea desfasurarii evenimentelor. Ma pregatisem oarecum mental de o saptamana plina in care sa trimit acasa FRT, Opentenis si Tenisdecamp cateva articole imediate de aici, sprijinit media si de un fotograf-partener al Opentenis ( Neal Trousdale ) incat constat cu amar ca nimic nu mai are sens. As scrie totusi despre ce e aici, dar parca nu imi vine cand actorii au ramas altii. Imi ramane retragerea in liniste printre minutele alocate antrenamentelor, sedintele de pregatire fizica si discutiile cu sportivii, suspicios fiind ca si acestea vor fi luate fara a baga de seama.

Sigur, au mai ramas dublurile. Sigur, viata merge inainte. Sigur, uneori nu ai ce face. Sigur insa eu unul trec mai greu peste un esec …

De la Orange Bowl,

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *