Categories
Blog

Oare e o lume nebuna?

Sergiu, spune el, a ramas stupefiat de faptul ca intr-un locas de teatru sexul transformat si transpus in piesa s-a vandut ca painea calda flamandului de frumos artistic. Sau mai bine zis, a fost indesat pe gat. A citit el pe afis ca e ceva de Hamlet si s-a gandit ca poate e inca unul dintre discursurile lirice clasice ce ordonate intr-o regie teatrala ar putea dezvolta cerebelul artistic, ceea ce pana la urma, din punctul meu de vedere, s-a si intamplat, dar intr-o cu totul alta directie decat cea asteptata de tanar.
Am fost acum ceva timp sa vad si eu live trupa Deko concertand un stand up comedy pe inserate, marturisind sincer ca, virgula, curiozitatea m-a impins frenetic inainte sa gust macar si eu oleaca din ceea ce Seinfeld inoculase pe micile ecrane color. Timp de o ora, eu si ceilalti maimutoi insetati de caterinca nocturna am stat in patru labe pe scaunele ordonate special si am urmarit artistul caruia i-a mers gura numai si numai despre subiecte drept la tinta sexului. Sex. Sex. Si iar sex. Din cand in cand se oprea si tragea un gat de bere, apoi devia brutal la organe si pozitii sexuale care dibacite intr-un fel, sa spunem comic, a extaziat tineretul si l-a facut pe artist un geniu adevarat. Pe deasupra, aplaudat si apreciat.
Din cand in cand citesc ziarul Libertatea. La o rasfoire tangentiala citesc noutati zilnice diferite de la zi la zi, singurele elemente ce raman fixe fiind cele cu orientare sexuala: fata de la pagina 5, fata care prezinta vremea si anunturile de tip “operam si transformam orice san femeiesc”. Desi e ziarul cel mai vandut din Romania, textele cu continut explicit sexual apar la vedere si mai mult, sunt si ingrosate pe ditamai pagina ca nu cumva sa ratezi explicatiile.
Oare e o lume nebuna conglomeratul de batai de inima in care ne invartim? Poate ca da, poate ca nu. Depinde de ce te astepti sa ti se ofere vis-a-vis de ce ti-ai propus sa gasesti.
Si, destul de obiectiv totusi, se vinde ceea ce merge sau ceea ce se cere. “Sex sells” spune americanul, cu atat mai mult cu cat e legal, la moda si mai sanatos decat drogul. Este o singura solutie: revolutie. Sau una mai pasnica: mereu ai dreptul sa alegi ceea ce vrei sa gasesti. Iti place ramai in sala, nu-ti place parasesti.
Lumea se schimba, si, poate, ca are dreptate Sergiu. Cine sunt nebunii? Noi ce cerem sau ei ce satisfac ceea ce noi cerem?
Cu drag,

One reply on “Oare e o lume nebuna?”

Toti alergam dupa fericire.Ce-o fi insemnand ea pentru fiecare…Cred ca numim fericire momentele de beatitudine pe care norocosii le simt mai des decat nenorocosii.Cu totii ne dorim repetarea la nesfarsit…
Sexul isi are locul lui intre aceste momente,dar nu ca act in sine , ci intr-un context mult mai larg.Daca ma refer doar la “produsul industrial” , ma emotionez cat in fata unei cutii de plastic sau a unui tractor.
Partea cea mai rea mi se pare ca in goana dupa profit (financiar) prea multi producatori din mass media uita ca se adreseaza si celor lipsiti de experienta(sau poate chiar asta e intentia), carora le transmit ideea ignorarii etapelor firesti din viata(evident, si cea sexuala).
Poti avea multa bucurie din “normalitate”, doar sa apuci sa o afli.
Sunt din categoria celor care inteleg “trendul” (adesea cu tristete), dar iubesc subtilul, estetica din epoca Spaniei lui Goya,mai degraba.Desigur, fiecare e liber sa aleaga!Dar are tanarul libertatea sa aleaga?!Are la indemana si alternativa?Doar uneori….
Cu drag, yo, mam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *