Categories
Blog

MPark …

… sub picioarele alor nostri juniori seamana cu expeditiile lui Columb sau Magellan traite modern si oarecum mai relaxat. Emotiile intalnirii cu visul anilor de munca trecuti se intretaie permanent cu ambitia enorma de a isi grava numele adanc si din ce in ce mai mult pe unul din tablourile principale. Este de ce nu o combinatie frumoasa ce face tenisul de juniori unic prin prism faptului ca “prima data” nu se uita niciodata, insa uneori tabloul idealist imaginat suporta schimbari. Din pacate si greu de digerat.

Vorba aceea, la asteptari mari … si?dezamagiri mari. Este bine insa ca lectiile progresului se invata pe pielea lor cat mai devreme ca si varsta si nu din povestiri eroice; se simte altfel, miroase altfel, inseamna totusi o altfel de perceptie.

Poate cel mai important lucru ramane faptul ca marea lor majoritate uita ca au venit sa joace ei si ceva tenis. Sunt pur si simplu atrasi de tot ceea ce se intampla in jurul lor incat la orice efort de concentrare chicotesc galagios; trecuse Roger catre antrenament, de exemplu. In plus, zgomotul provocat de musuroiul de spectatori distrage si mai mult atentia la ceea ce este de facut, lasand organismul prada unui efort continuu de constientizare a ceea ce se intampla.

Sa nu ii intelegi? Nu ai cum sa nu … iar Melbourne Park ramane pentru ei un prim loc ce isi doresc sa devina macar pentru inca o data gazda. Pana atunci, lectiile se predau; nu exista profesor, poate doar un indrumator. De restul se ocupa tenisul si capacitatea fiecaruia de a intelege si pune in practica cat mai multe pentru ei. Cel putin au inteles ca in momentul cand ei pierd tenisul nu se opreste; el merge mai departe. Si atunci, ce cauta de fapt ei acolo?

Din Melbourne Park lucrurile se vad ca de multe ori altfel; de oriunde alt undeva totul se vede insa brut prin prisma rezultatului. Pana la urma asa se castiga experienta; cu un pic de investitie umana: lacrimi, pareri de rau, dezamagiri … si o dorinta acerba pentru un nou inceput. De o parte si de alta, din ambele unghiuri …

Cu drag

One reply on “MPark …”

Asa este, ” prima data” nu se uita niciodata.
Felicitari pentru rezultate obtinute?si pentru participarea numeroasa a juniorilor romani; pentru ca esti “parte” din toate aceste realizari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *