Categories
Blog

Mont de Marsan

Aproape de coasta franceza si la cativa km departare de Bordeaux gasesti un orasel pierdut in liniste si caldura sufocanta ce parca nimeni si nimic nu-l poate reschimba in vreun furnicar uman. Macar idilic vorbind. Natura si ceva beton, pasari si cateva strofocari de noxe, oameni garboviti de vreme si un carrefour aruncat la nimereala la marginea oraselului francez pot sau cu siguranta devin puncte de reper ale unui cuib de viata ce isi prelinge oxigenul de zi cu zi in asteptarea vreunui alt anotimp sau …?
Cum timpul trece de parca ar sta cu drag pe loc am aruncat privirea si la ceea se presupune a fi clubul de tenis, o increngatura de terenuri de tenis pe zgura si hard combinata cu un teren de fotbal, ceva calarie si alte sporturi, multe la numar de altfel. Si ca si cum nu ar fi fost o regula, asezamantul se afla dispus la marginea pustietatii, o salbaticiune populata de o padurice si un raulet curgator de mai mare frumusetea. Sa notez ca un asemenea clubulet dintr-un asemenea orasel are in administrare cam cate terenuri cu zgura are CNT plus de 3 ori cele de hard plus de inca 2 ori cele de minitenis plus de inca 2 ori zidurile de batut mingea …? Nu prea ca nu cred ca ar avea rost, nu?
Si cum stateam asa pe ganduri in miscare fiind catre locul de odihna imi sticlea o idee geniala: nu mai bine politai aici decat asa cum e pictat in header? Caci pana cand o viata plina de lupte apolitice contra nu stiu cui pentru idealuri marete … campeoni? Da de unde … timpul trece uneori in alte locuri asa cum uneori visezi ca se poate undeva acolo unde capitala striga sus si tare ca avem valoare …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *