Categories
Blog

Sfarsit de criza?

Am auzit la televizor raspicat si pe silabe: re-ce-si-u-ne! Si asta acusica cateva zile tocmai de la marinarul number one al Romaniei, cred ca inainte de a pleca cu un avion norocos airfrance de acasa spre departe de casa. Daca asa spune omu’ asa o fi, caci nu cred ca abereaza de data asta.
Azi am primit pe mail cuvinte putine, dar poze sugestive:


Dupa cum vedeti in spatele imensitatii cenusii de tip zgura intrata la babord exista noul gard “olimpian” umplut cu bannere verzi, mai inchise, mai deschise, mai cu scris, mai fara scris, insa, asa cum ma asteptam, in lipsa mea s-a infiintat sectia de scufundari si sapaturi adanci in moloz cat ai bate din palme, caci asa cum imi spunea Marius Comanescu: “faci ce faci si dai la oameni in cap de nu te lasa in pace!” am crezut ca s-a infaptuit cand am vazut aceste poze. Asa ca trebuie sa ii dau dreptate lu’ nea Basescu ca acasa e criza frate.
Eh, pe uscaciunile astea financiare ale prezentului udate totusi de potoape impresionante exista o luminita undeva intr-o institutie ce, din exterior vazuta, anunta elegant: sfarsit de criza. Printre auzite si vazute, am si citit cateva randuri ce cumulate cu altele imi provoaca multumire si, in acelasi timp, uimire: “Federatia Romana de Tenis cauta, in vederea angajarii incepand cu data de 01.08.2009, 4 antrenori federali.”
In sfarsit un segment neatins pana in prezent de multe decenii este scormonit bine si dezvoltat pe masura de noua conducere, un plus binevenit in schema unui sistem ce se doreste functional. Dar apropo, inainte de a merge mai departe, mi-am adus aminte de o intrebare intrebatoare: cu nea Dron director tehnic ce se aude? Ca si aceasta functie, dpdv personal, este o chichita a sistemului. Ramane functia sau pleaca posesorul ei? Scuze pentru indiscretie.
Unde e uimirea? Pai daca marinarul anunta recesiune, ce cauta echipajul sa se rascoale? Sa fie vorba de angajari in schema unei federatii platite din veniturile proprii ale omului-miliard intr-un timp in care posturile bugetare sunt blocate pe termen nelimitat? Este o solutie, de ce nu, un retur silentios la criza omniprezenta intr-un sport ce sfideaza greutatile cat ai zice peste. Sunt uimit, nu zic nu, sa aduci, pe langa o secretara si o contabila-sefa inca patru oameni dornici de schimbare. Fara suparare, sper sa fie a tenisului si nu a altceva dosit in pantaloni – buzunar mai explicit, sa nu care cumva ca masculii sa interpreteze altceva.
Una peste alta treaba se misca in noua federatie, un drum urmat asa cum se trambita in campanie ce sincer ma bucura cel mai mult, caci au facut bine ca nu s-au luat la tranta cu “insurgentii”, vorba unui vicepresedinte mustacios. Uppsss, si singurul cu mustata.
Deci, multe bune, dar am si eu una de final: la CNT se poate face si tenis? Sincer. Ca de cand s-a eficientizat activitatea acolo nu prea vad cum as putea sa dau cu mingea peste fileu in conditii de performanta si asta nu datorita faptului ca se punea problema ( de altfel super ok din partea unui manager intr-un cu totul alt domeniu) ca pana SI loturile nationale sa plateasca niscaiva ceva banuti la casierie pentru prestatia sportiva ( bineinteles ca comitetul director a respins propunerea, dar NU in unanimitate!!! ) ci pentru ca mirosul degajat de transpiratia ce se prelinge de pe suncile hidoase afisate la vedere ale celor ce aduc miliardul este mult peste ceea ce pot ingurgita vizual. Cu tot respectul, tineti-va tricoul pe marsupiu cand jucati tenis, caci inca este scris Centrul National de Tenis si nu Centrul National de Strand Public.

PS: ma alatur si eu protestelor fotografilor ce au legatura cu noul cod penal. Sper ca fotografiile de mai sus sa nu imi aduca vreun dosar penal pentru tulburarea intimitatii bazelor sportive singure pe timpul ploilor torentiale.

PS 2: in Mont de Marsan ploaia a spalacit atmosfera incendiara, un bun venit la timp. Cat despre Ema, pot spune ca a reusit cea mai buna victorie de pana acum contra Sophie Ferguson ( 180 WTA ) dublata de un 61,61 contra unei frantuzoaice in turul 2. Ca sa mai scriu si ceva de tenis …

Ahh, si ca sa nu uit, sunt cu ochii pe tine tu ce citesti blogul. Ti-am spus-o in fata, a doua oara o sa simti si pe fata pentru cata mizerie arunci in jurul tau. E numai unul. Si stie el cine.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *