Categories
Blog

Incotro merge tenisul …? Si iata de ce …

Am revenit asupra prezentarii mele sustinute in cadrul Cursului de Perfectionare a Antrenorilor de la Centrul National de Tenis asa cum anuntam intr-un articol anterior.

Inainte de a spune orice, as dori sa multumesc lui Adrian Cruciat si Florin Mergea care au acceptat propunerea de a fi parteneri de demonstratie pratica pe terenul de tenis, in incercarea mea de a evidentia anumite aspecte ale tenisului actual, precum si cateva sugestii asupra ceea ce poate urma la nivel de tendinte.

Pentru cei ce au fost in sala sper sa le foloseasca materialul powerpoint in rememorarea a ceea ce s-a prezentat, iar pentru cei ce nu au putut participa sper sa le fie de folos: Incotro merge tenisul – Ovidiu Popescu

Prezentarea powerpoint este salvata intr-un format Windows 2010. Cei ce nu au versiunea Office de la Microsoft 2010 sunt rugati sa downloadeze un script ce le permite vizualizarea acestor tipuri de documente, script pe care il regasiti aici.

Apoi, fara doar si poate, colegiului antrenorilor, structurilor federale, tuturor celor implicati in organizare si executivului FRT doresc a le multumi pentru increderea acordata in sustinerea acestui tip de curs in acest mod, precum si sprijinului oferit prin prezentari, demonstratii, organizare etc … nu a fost si nu este usor sa propui un proiect, sa convingi ca este viabil si apoi sa il implementezi … insa se poate.

A nu uita si partenerii prezenti cu standuri si materiale promotionale …

Se poate, totusi, in mod realistic vorbind si altceva la nivel de tenis … ? Cred ca cei ce au fost in sala pana la ultima prezentare isi pot exprima punctul de vedere, mie ramanandu-mi bucuria ca totusi am realizat ceva mai altceva decat a fost si mai aproape de ceea ce fac si altii. Mult, putin, bine, rau … nu conteaza 🙂

Formularele de feedback sunt destul de multe, ceea ce inseamna pe de o parte ca antrenorii au participat la un astfel de curs practic, dar pe de alta parte ca unele lucruri au fost facute bine, iar altele pot fi facute si mai bine.

Ce putem face mai departe? Ce putem aduce in discutie la astfel de cursuri? Ce cursuri noi pot fi introduse? … aveti optiunea sa spuneti, iar eu voi asculta si unde vor fi argumente vom face. Nu singur, ci impreuna intrucat experienta fiecaruia conteaza.

Cu siguranta insa, impreuna cu Nicoleta Tanase Trifu, Valeria Margarit si alti oameni intersati voi aduce in prim plan aspecte ce tintesc violenta in sport, precum si respectarea codului de conduita in sport de catre toti cei implicati. In esenta in ceea ce priveste tenisul …

Incotro merge tenisul …? Dintr-un punct de vedere al antrenorilor doritori de informatie si educatie inainte se pare ca merge inainte. Si asta e bine, cred cu tarie ca suntem pe un drum bun.

Cu drag,

6 replies on “Incotro merge tenisul …? Si iata de ce …”

urmaresc demult site-ul si va felicit pentru initiativa in general
apreciez in mod deosebit fptul ca, spre deosebire de altii, impartasiti si altora multe lucruri utile …. practic faceti apostolat in mod gratuit, cum de fpt asta este definitia si asa ar trebui sa fie … altii tin numai pentru ei si sunt sigur ca si daca le-ai da bani tot degeaba ar fi
am descarcat arhiva zip de la articolul acesta insa nu inteleg cum pot vizualiza ceea ce este in folderul dezarhivat …. sunt tatal unei fetite ce se afla la faza de initiere si doresc cu siguranta sa stiu si eu incotro se indreapta tenisul …. asta daca prezentarea?nu este prea mult pentru faza in care ne aflam
multumim

Buna seara, multumesc pentru feedback. O sa incerc sa reintroduc materialul, este o prezentare powerpoint despre tendintele actuale si cam unde merge tenisul => aspecte de planificare, pregatire, modelare a antrenamentului ce sunt utile tuturor, indiferent de nivelul de joc atins.

Am cateva intrebari pt dvoastra: ce varsta are fetita dvoastra? de cand timp face tenis? cum arata un antrenament normal? joaca in competitii?

O sa va si spun motivul pentru care v-am intrebat atunci cand o sa citesc raspunsurile. Sper insa sa aveti rabdare si ca cineva v-a spus cat de frumos e tenisul, dar si ce presupune el.

PS: interesant blogul dvoastra

Cu drag

am preluat prezentarea si am parcurs-o …. este ca de obicei, cum ne-ati obisnuit, foarte utila si elocventa …. chiar daca suntem inca mici e bine sa stim ce ne asteapta si care sunt tendintele

Buna seara, nu am apucat sa citesc email-ul dvoastra, insa o sa va raspund cat pot de repede. Trebuie sa va informez ca FRT va face DVD-uri cu prezentarile de la cursul de perfectionare, cei ce au participat il vor primi gratuit, ceilalti vor trebui sa plateasca => prezentarea powerpoint va putea fi vizualizata mult mai bine in format video.

Multumesc de feedback,

Cu drag

Seara buna. “Serve, rally and score” este sloganul unei campanii internationale de practicare a tenisului ce corespunde cu adevarata fata a tenisului => tenisul competitional. Pentru mine inseamna foarte mult intrucat de cand incepi tenisul si pana lovesti ultima minge trebuie sa aplici aceste lucruri: “Serve, rally and score”. Am citit emailul dlui Andrei Gheorghe si regasesc multe din realitatile actuale => ce ar fi important de retinut, mai ales din acest articol este faptul ca tenisul se joaca prin punerea mingiei in joc cu serviciul de sus si acest procedeu trebuie executat de fecare data cand se joaca tenis => fie ca e vorba de antrenament sau meci competitional. Restul jocului ar putea indreptat inspre o directie ce se regaseste la nivel mondial (ca si structura si directii de dezvoltare), insa atentie la particularitatile fiecarui jucator intrucat nu putem creea roboti care sa joace ca niste roboti. Adica la fel 🙂

Mult succes,

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *