Categories
Blog

Incordarea muschilor intr-o joaca a copiilor

Nu au fost multe momente in care am respirat un aer greu si acid improscat de ei, oamenii lor. Nu scriu acest articol pentru a le sustine punctul de vedere caci ei isi culeg roadele investitiei electorale, insa nu pot inghiti cu forta o realitate confirmata si indreptata impotriva muncii unor copii.

Din start:
1. Retragerea unui rezultat oficial inregistrat necesita un argument solid.
2. Retragerea unui rezultat oficial inregistrat necesita o procedura institutionala statutara.

Sursele descriu in amanunt intamplarile: capitanul echipei de junioare X afla ca comisia de competitii emisese o derogare unei echipe de senioare si isi incearca sansa pe principiul “daca s-a putut o data, de ce nu ar merge inca o data?” Primeste din partea presedintelui comisiei de competitii un aviz favorabil, primeste din partea celorlati capitani ai echipelor de junioare participante un aviz favorabil in cadrul sedintei tehnice si la finalul competitiei primeste o problema de matematica la care va invit pe voi sa intelegeti mecanismul de rezolvare.

Echipa X si-a jucat meciurile si desi au respectat regulile oficiale a fost depunctata printr-o procedura nestatutara: comisia de competitii s-a intrunit in sedinta impreuna cu comitetul director si au supus la vot munca unor copii.

Incordarea muschilor e buna, dar iti trebuie minim o oglinda care sa iti confirme hipertrofia. In cazul de fata fetele copilelor si-au exprimat dezgustul.

E problema lor si a celor ce finanteaza competitiile de acest fel. Devine insa o problema la scara macro retragerea unui rezultat oficial dintr-o competitie oficiala. Cu tot respectul si bunavointa, lipseste argumentarea.

Care ar fi cazurile legale nationale si internationale prin care unui sportiv i se retrage rezultatul obtinut oficial? Nici macar incordarea zeilor nu ar ajuta in vreun fel pe ei, pamantenii.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *