Categories
Blog

Efectul neputintei

Haituiesc intr-un sens in care sunt afectati direct oameni, toti cu nume si prenume.

Pe 5 august, neputinta Comitetului Director a produs efecte. Pe 12 august, pe surse, efectele au ajuns si la cel in cauza. Din nou, au incercat “sa faca” oameni.

Concret, Federatia Internationala de Tenis a primit notificarea Federatiei Romane de Tenis privind relatiile deficitare avute pe plan intern cu un OM. Printre altele avand si calitatea de arbitru. In motivarea deciziei se aduc in discutie motive care nu tin de arbitraj, dar nici de realitatea demonstrabila prin acte si fapte.

Si mai concret, Federatia Romana de Tenis nu se mai se afla in “good standing” cu arbitrul in cauza si astfel intrerup orice colaborare. Inclusiv orice delegare la vreun turneu organizat pe teritoriul Romaniei.

E un demers rar, chiar foarte rar. Si gratuit.

Nu e un secret de stat ca exista o forfota subterana alimentata pe zi ce trece de nemultumirile electoratului, insa nimic nu pare ca depaseste bariera susotitului pe la colturi. Repet asta si vad ca o si scriu din nou.

Nu mai apar in presa articole, semn evident ca nu se mai investeste financiar in campanii de denigrare, insa apar din ce in ce mai multe angoase. Unele vor exploda poate mult prea curand.

In randul arbitrilor e o stare neplacuta, extrem de neplacuta si care le afecteaza buzunarul. A doua ca amploare in ultimele luni. E doar inca un exemplu.

Platitul nominal al politelor a functionat demult si nu mai reprezinta o solutie, chiar daca educatia imbatranita de vreme si timpuri isi ancoreaza seva. Nu pot cere o schimbare la acel nivel, dar nici ei nu pot subjuga in liniste.

Sunt foarte atent la ce scriu. Si ei ar fi bine sa faca la fel cu ceea ce scriu. Si apoi fac.

Clasamentele nefunctionale nu sunt o consecinta a vreunui gest iresponsabil. O pot proba numaidecat. O astfel de minciuna grosolana raspandita in masa si indreptata asupra aceluiasi OM ascunde ceva mult mai dureros.

Ne-am intors in timp.

O spun faptele si deciziile luate. Sunt confirmate de realitatea din teren ce corespunde inversului proceselor verbale. Sunt si asta e ceva ce nu poate fi contestat.

Inchei.

Modalitatea de intocmire a clasamentelor nationale a fost predata si se gaseste sub nasul lor. Ca s-au schimbat prea multi responsabili de acest segment intr-un timp atat de scurt (luna si responsabilul), nu e vina celui care a predat (si care a lucrat neincetat timp de 11 ani).

Lui ar trebui sa i se ceara scuze. Macar si pentru simplul fapt ca nu a gresit cu nimic. E o sugestie. Ca dupa va urma probabil o demisie, ne-am obisnuit deja. Asta e o constatare.

Privesc si partea buna a paharului: miracolul automatizat. Pentru mine ar insemna un pas inainte daca va fi asa si prea multi inapoi in caz ca numarul celor ce introduc datele este minim un plural.

V-ati prins, asta ar presupune ceva mai mult manual.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *