Categories
Blog

Inainte sa dispara …

… spune “Saptamana financiara online” ca ar fi de vizitat monumentele istorice in pericol. Nu ale noastre autohtone ci ale noastre ale intregii omeniri asa cum o stim cu totii de pe harta geografica. Mi-ar place sa pot zbura haiduceste dintr-o locatie intr-alta, insa realitatea ma face sa realizez ca mi-a fost indeajuns sa citesc.

Si pot in continuare sa reflectez macar cateva momente asupra faptului ca sunt printre noi, la mai putin de cateva sute de kilometri, o serie de multe alte daruri ale naturii ce raman ignorate sau aruncate in bezna de interesele buimace ale unei singure clase politice. Natura romaneasca ramane in urma timpurilor moderne si incercam sa ne ocupam timpul cu altele. Sigur, nici nu am alte motive sa actionez altfel din moment ce aproape tot ce ne inconjoara are un singur sens unic catre a casca ochii la ceea numai ploaia mai spala din cand in cand: praful.

Observ in linistea camerei un Bayern ce a pierdut la mustata o finala controlata in fata lui Chelsea si desi nu imi place fotbalul, incerc sa cuprind un tablou in care suporterul flamand de adrenalina ramane un etalon simplist ce demonstreaza ca una din prioritatile unui sistem ramane sportul. La ei si nu la noi in plin maraton electoral in care suntem bagati in seama cu totii inainte ca ei sa dispara din nou timp de un ciclu olimpic. Sa dau exemple ar fi usor prea pueril; sa incerc sa inteleg insa mecanismele dupa care se functioneaza ar fi un exercitiu de vointa acerb.

Inainte sa dispara multe din ceea ce vedem, stim sau se va scrie vreodata, cred ca putem fi de acord ca mereu va ramane praful, clasa politica si sportul. Ramane de vazut daca se va gasi vreun chimist dibaci ce intr-o seara a viitorului va amesteca continuu pana la epuizare pentru a ajunge la o forma de cocktail ce poate fi si bun de baut.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *