Categories
Invitati si raspunsuri

Rosu sau albastru

Madridul a nascut o problema noua in tenis de parca cele curente nu erau de ajuns. Zgura albastra. Vizibilitatea au explicat organizatorii. Altii spun ca goana dupa reclama si bani. Dar jucatorii?

Initial critica a plecat de la culoare : ca nu este traditionala, ca nu este in obiceiul tenisului, ca una sau ca alta. De fapt jucatorii au stiut ca se vor infrunta pe o zgura de tip american. Cea verde. Si nu le-a convenit ca inainte de Roland Garros, unde suprafata desi nu mai este cea pe care juca Nastase este totusi zgura clasica, sa joace inca un turneu pe “iute”. Surpriza a venit din faptul ca pe cea albastra se aluneca rau de tot mult mai rau ca pe cea verde. Constructorii de terenuri spun ca s-a gresit la pregatirea suprafetei de joc. Dar jucatorii?

Urmarindu-l pe Del Potro in semifinala cu Berdych am avut senzatia unui cal pe gheata lucioasa. Nu ca nu isi putea controla alergarea dar dabia se tinea pe picioare. Am avut impresia ca in cateva randuri i-a cautat cu privirea pe organizatori in tribuna oficiala sa le zica ceva personal si cred ca nu era de bine. Nu au fost acolo caci altminteri ar fi auzit? altceva decat laude. In opinia mea au avut castig de cauza cei care au avut centrul de greutate ceva mai jos indiferent de inaltime si astfel au putut sa isi mentina echilibrul la cote rezonabile. Suprafata a fost fost foarte rapida si ca dovada punctele scurte ca durata de parca eram pe ciment si nu pe zgura.

Oricum Djokovic s-a razbunat crunt dar nu pe organizatorii de la Madrid ?ci pe Federer pe care l-a invins la Roma fara drept de apel.

Se pare acum ca va urma mingea fosforescenta. Vizibilitatea spun initiatorii ideii. Altii spun ca goana dupa reclama si bani. Dar jucatorii?

Paul Bozdog
Antrenor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *