Categories
Blog

Educatia unui fenomen social

In timp ce suntem in postura de a face calculele unui istoric numarul 1 mondial in tenisul feminin romanesc, imi revine in minte imaginea craioveanului stramutat de nevoie departe de tara, din fericire pe acelasi continent.

Inginer de meserie, l-am cunoscut in urma cu cateva saptamani la un turneu Tennis Europe organizat in Ulm, Germania. Gestiona in liniste doua baze sportive cu 22 terenuri de tenis si o facea bine, iar cand spun asta punctez ca era singurul amenajator de terenuri ce afisa un zambet sfidator si o germana suficienta cat sa se inteleaga cu restul.

Uitandu-ma in jur, cred ca si el era in plus. El poate reprezenta sarea si piperul locului, caci restul era sustenabil prin educatie si ani inainte de vointa umana. Nota bene, evident ca si vointa politica.

Tenisul duduie din plin prin astfel de locuri si astfel de locuri sunt multe in lume. La un nivel atat de concentrat din punct de vedere al calitatii exista si preocuparea privind performanta, insa acesta e un concept ce pleaca dintr-o realitate ce favorizeaza succesul si previne esecul.

Un posibil numarul 1 mondial va ascunde in continuare deficientele existente la nivel de organizare, mentalitate si infrastructura, iar asta este posibil in continuare in Romania, unul din locurile care se incapataneaza sa ramana confuz si imbarligat. M-as bucura ca scepticismul meu sa fie combatut prin fapte, insa pana atunci un geniu la un deceniu impinge caruta inainte si asta ramane si raspunsul care l-am dat si il voi da tuturor celor ce intreaba: “Si totusi cum e posibil?”

Un club. Un antrenor acreditat. Un amenajator.
O educatie sportiva. Multa vointa. O conduita unitara.
Copii. Adulti. Membri.

Sunt parte a unui fenomen social ce suntem pe cale sa il asimilam eronat prin prisma unei cifre unice. Mult succes Simonei si sa avem grija de noi, restul.

Am uitat numele inginerului-amenajator, dar nu si zambetul ce trada un om multumit. Poate ar fi ceva sa calculam si in acest sens, tot istoric.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *