Categories
Blog

Dezbatere publica despre invatamant. Si educatie fizica

Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul edu.ro un nou proiect de plan cadru pentru invatamantul primar, document supus dezbaterii publice. Documentul poate fi citit aici.

Planul cadru cuprinde materiile obligatorii, pe cele optionale, precum si numarul de ore alocat fiecarei materii pe saptamana, pentru elevii din clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a si clasa a IV-a. Printre noutati se afla introducerea a doua ore de “Educatie fizica” pentru toate clasele primare si doua ore de “Muzica si miscare” pentru elevii din clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a.

Nemira

La nivel european, se constata acordarea unei atentii sporite educatiei fizice, prin alocarea unui numar mare de ore in tari precum Franta, Luxemburg, Ungaria, Germania, Slovenia, Austria, Liechtenstein, Croatia (cel putin 3 ore/saptamana). Cresterea numarului de ore de educatie fizica reflecta importanta care trebuie acordata sanatatii si dezvoltarii fizice armonioase a tinerei generatii, tot mai preocupata de tehnologia digitala, in detrimentul sportului si miscarii in aer liber“, este mentionat in planul publicat de Ministerul Educatiei.

Si tu te poti implica. Alaturi de profesorii, parintii si reprezentantii societatii civile care sunt invitati sa transmita observatii si propuneri referitoare la proiectul de plan cadru pentru invatamantul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la urmatorul link: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar.

Mai ai doua zile la dispozitie, pana marti 19 februarie 2013. Este o optiune. Eu am optat sa particip.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *