Categories
Blog

Despre ei, un pic

Cel mai frecvent si usor lucru de observat in Melbourne este faptul ca telefonul mobil aproape nici nu exista. De asemena, varietatea civilizatiilor prezente la fiecare pas reprezinta un punct de reper. De fumat? Numai in locuri special amenajate si destul de putin. Plus zambetul … zambetul permanent al omului de rand ce traverseaza zilnic strada cu capul sus si iti afiseaza o siguranta de netagatuit a faptului ca e fericit.

In schimb, tatuajul, bautura si lenevitul oriunde o fi se regasesc din plin inserate in mix-ul de mai sus. Cumva poate neimportanta felului in care te imbraci poate fi adaugat la pachet, insa la tot pasul “contrastul” este un ingredient unic ce iti acapareaza simturile.

Este diferit fata de ceea regasesti in Europa, mult apropriat de ce exista in Asia si cu un aspect de “country side” al Americii zilelor noastre. Sa spunem ca aceasta ar fi, personal vorbind, un fel de descriere comparativa a unui taram australian dominat de caldura, inundatii, amalgam de civilizatii si … liniste.

Despre ambitia lor de dezvoltare se poate vorbi nuantat in functie de subiect, poate cel mai bun exemplu fiind chiar Melbourne Park care prin investitia in infrastructura si-a asigurat mentinerea open-ului pana in 2036. Ce e foarte interesant este faptul ca acest complex de tenis se incadreaza intr-un proiect mai mare ce acopera diferite sporturi si care se doreste a fi un complex olimpic. Australienii investesc astfel, desi rezultatele lor generale in sport sunt mediocre. Cumva insa reprezinta o modalitate de a isi asigura viitorul prin creearea cadrului de desfasurare a unei activitati. Fie ea si sportive.

Despre restul, exista site-uri. Sau o posibilitate de a vedea pe viu aceste lucruri. Depinde de cat de mult te poti apropria de Melbourne.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *