Categories
Blog

Day IV – Romania in primii 16


Primul antrenament de incalzire al zilei am reusit sa il facem pe terenul doi de la ora 7.45, poate pentru prima data linistiti in privinta conditiilor meteo, desi panza de nori acoperea cerul asemeni atmosferei de film din “Stapanul inelelor”, cu o ceata ce parca o puteai atinge cu mana. Frumos si rar in acelasi timp sa joci tenis outdoor inconjurat de munti, zapada pe varf si verdeata in rest, conglomerate de nori coborati la poalele muntilor si o lumina difuza radiata peste tot. Magic! Ramane insa extrem de frig, cel putin pentru cei ce stau pe margine, ieri fiind 7-8 grade !!!
Dupa o zi de ploaie si racoare, terenurile s-au prezentat destul de bine la antrenamentul de dimineata, un pic moi per ansamblu, dar gata de joc. Atmosfera in randul nostru a fost una pozitiva, fiecare asteptand sa joace ceva tenis pe puncte astazi.
Primul meci al zilei a fost cel al lui Marius contra ungurului Batyi. In primul set fiecare si-a mentinut serviciul pana la 43 pentru Marius,moment in care se produce break-ul si primul set vine acasa cu 63. Extrem de motivat si cu un joc inteligent pe un astfel de teren, beneficiind si de avantajul unui serviciu puternic si constant, dar si de desele veniri la voleu pe mingii joase bine dirijate in terenul advers, Marius a facut diferenta azi si a castigat si setul al doilea cu scorul de 61.
Meciul al doilea al echipei a fost al Alexandrei care a jucat simplu, fara greseala si chiar reusind 3 asi, incheind partida cu scorul de 61,60. Romania avea 2 sportivi calificati in primii 16 la ora pranzului si in continuare urmau Ema si Robert sa joace pentru a intregi prezenta in turul III la fete si turul IV la baieti..
In jur de ora 13, la cea de a doua baza pe terenul 4, Ema a inceput meciul contra suedezei Andersson si la terminat in 1 h si 40 de minute victoriosa cu 62,62, jucand la fel ca si Marius, destul de inteligent contra unei jucatoare ce ii placea jocul de la sold, iute si plat. Astfel, o minge rotunda pe rever urmata de atacuri sau scurte, precum si servicii bine taiate care alunecau au fost cheitele castigatoare ale unui meci dominat de Ema.
Intoarcerea la baza principala ne-a adus in mijlocul unei lupte incrancenate dintre Robert si Ternar, adevarsarul sau slovean. Robert a condus cu 4-0 in primul set, apoi 5-2 si cateva mingi de set, dar jocul a fost impins in tiebreak unde de la 0-2 Robert a condus cu 5-2, o dubla greseala urmata de o egalare de scor, apoi 6-5 si inca o minge de set, se face 6-6, se schimba terenul si urmeaza un punct interminabil gresit intr-un final de Robert si … jocul se lungeste, 7-7, 8-8, 9-9 si … setul se termina in favoarea adversarului. Urmeaza setul al doilea …
Soarele a tresarit in sfarsit pe cer incalzind atmosfera in Bad Hofgastein, lasand in urma zilele friguroase si vremea mohorata, aducand cu sine ceva optimism in randul pamantenilor …
Continuare pe Olimpia Tenis pe seara …
Cu drag,

One reply on “Day IV – Romania in primii 16”

bah frate dar ce face-ti va apuca-ti de schi in mijlocul veriii?mama ce turbulente in zona asta!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *