Categories
Blog

Day II – ploaie, soare, ploaie si un pic de tenis ( partea I )

In fiecare dimineata soarele rasare destul de devreme aici dandu-ti impresia mereu ca te-ai trezit prea tarziu si ai intarziat. O simpla verificare a ceasului insa linisteste temerile si te trimite inapoi in asternuturi pentru inca cateva zeci de minute.
Azi dimineata, baietii si Daniel au mancat inainte de antrenament, in timp ce fetele si cu mine dupa, astfel ca a ora 7.45 am batut mingea cu fetele timp de 25 de minute pe o vreme taios de rece si cu niste mingii ce devenisera asemeni cartofilor la cuptor. Spre final ploaia si-a intrat in drepturi, astfel ca sedinta de incalzire a fost redusa. Antrenamentul baietilor programat la 8.15 a fost decalat, timp in care am luat fetele si ne-am indreptat spre pensiune pentru a lua micul dejun si a ne intoarce la continuarea Emei programata sa fie al doilea meci.
Ploaia se intetise vizibil si cum pana la pensiune sunt de parcurs cam 500 de metri printre case si pe niste stradute destul de alambicate, am decis ad-hoc ca este timpul pentru o cursa rapida. Alexandra, Ema si coach Ovi au inceput un mini maraton cu premiul cel mare o ciocalatica bounty, razand poate un pic prea galagios aproape tot drumul si tropaind printre baltoacele create deja. Recunosc rusinat ca am iesit pe locul al treilea, dar nu ai ce face cand ai de carat un bagaj abdominal in plus ( sa nu mai spun de aerul rece si tare existent ), mai ales ca agilitatea Alexandrei in curbe este fantastica si un pas al Emei de alergare face cat un sprint pe 5 metri al meu 🙂
Intoarcerea la baza a fost un episod linistitor, soarele aparand pe cer din cand in cand, ceea ce aducea optimism si buna dispozitie in randul nostru. Insa nu pentru mult timp, pentru ca reprizele de ploaie de scurt timp si-au facut aparitia din nou. Ce e de facut pe o asemenea ploaie? Bineinteles ca zbenguiala in Player’s Lounge pentru sportivi si cititul de ziare ( Daniel ) sau continuarea cartii ( coach Ovi). Aruncatul la cosul de baschet cu minge mica, aruncarea la poarta de handbal, micile harjoneli intre ei, alungirea pe mingea medicinala si cate si mai cate au descretit un pic fruntile tututor si umplut timpul mort.
Meciul Emei a fost anuntat in sfarsit undeva la ora 12, sportivele s-au incalzit si au dat drumul. S-au jucat cate un ghem pe serviciul fiecareia si astfel de la 2-2 s-a ajuns la 3-3, fiecare pierzandu-si serviciul. Ploaia marunta incepuse sa macine usor inca de la inceptul jocului, insa arbitrul principal a ignorat cererile sportivilor, chiar si cand Ema a cazut la scorul de 32 si 15-30, insistand sa joace in continuare ca se poate. Incredibil! Meciul s-a suspendat intr-un final dupa un chin pentru amandoua sportivele, reluandu-se 30 de minute mai tarziu. Ema a castigat meciul cu scorul de 64, exact la fix pentru ca ploaie incepu-se sa isi faca din nou numarul. Astfel, Romania accede cu toti sportivii in mansa secunda si asteptam baietii sa joace si meciurile de dublu.
Pe terenul alaturat Emei, Marius astepta cuminte inceperea partidei, insa nu a fost posibil decat dupa 40 de minute. Intr-un final a inceput, a condus cu 52 in primul set, a ajuns in tiebreak si … meciul s-a intrerupt din cauza ploii la scorul de 32 pentru adversar si serviciul …
Continuarea pe seara pe Olimpia Tenis …
Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *