Categories
Blog

CloseTenis

Este si va fi ceea ce noi, romanii pasionati de miscare, reusim sa facem dintr-un lucru deschis … il transformam in pur si simplu inchis … sau cu circuit inchis! Pentru ca asa gandim sau reactionam la incercarea de progres, fie el de orice fel, identificandu-ne cu mai mult decat propria persoana in ipostaze in care situatia concreta nu o cere … ceea ce e mai mult decat grav dupa atatia ani in care “libertatea” a fost castigata cu ofrande umane vizibile undeva intr-un cimitir al eroilor revolutiei din decembrie ’89.
“Bine ati venit in lumea mea” le-am transmis celor de la OpenTenis dupa “retrogradarea” de pe site-ul FRT, dar poate e timpul sa se inteleaga ca si tenisul este o roata a sistemului. Din pacate, asta e realitatea. Ori esti cu noi ori impotriva … si astfel poate e timpul ca OpenTenis sa devina CloseTenis. Pentru a putea fi asa cum caietul cu sarcini al puterii o cere. Pacat, dar viata merge inainte …
Am scris in trecut d-ale mele vis-a-vis de tevatura existenta la nivelul Casei Albe a tenisului romanesc. M-am oprit de ceva timp. Prea multa suspiciune am creat prin ceea ce am scris, fiind declarat mai in gluma mai in serios omu’ unuia dintre candidati. Oare? Nu am dat in Sanda, nici in Florin, nici in Tete. Am facut pamflete cu regi, regine si printi pentru a inlocui pe cei numiti, din dorinta de imi exprima opiniile. Am facut in asa fel incat sa fie usor de recunoscut, dar am pastrat decenta si am presarat printre randuri off-urile mele din linia intai. Asa am crezut ca e bine, cu atat mai mult cu cat consider ca am dreptul sa o fac nu prin ceea ce scrie in constitutie, ci mai mult prin ceea ce am realizat in tenis cu sportivii pe plan national si international. De ce nu mai continui? Sunt mult prea scarbit de ejectiile si dejectiile aruncate de candidati unul altuia din pornirea orbeasca de a pune mana pe functia suprema, uitand literalmente ca a conduce nu inseamna totul. Sunt cel ce le asigura spatele sportivilor, dar si cel injunghiat permanent de cei care, la randul lor, ar fi trebuit sa imi spuna ferm: “I’ve got your back!” … nu ma intereseaza ciolanul si nu sprijin pe niciunul ce pofteste la un asemenea ospat … nu cer decat drepturile muncite, pentru ca m-am saturat de atatea obligatii.
AJUNGE insa … si asta e si motivul pentru care nu am scris nimic de bine pentru niciunul dintre cei ce se vede calare pe fraiele tenisului … pentru ca toti sunt la fel. Si asta mi-o asum personal. Gargara multa si nimic mai mult. Poate doar razbunari personale prin tot felul de tertipuri.
Ma astept ca viitorul sa fie un labirint plin de cenusa in care sa respir la comanda intr-una din camerele de gazare special amenajate pentru cei ce isi fac treaba, dar au curajul sa spuna lucrurilor si altfel.
Pentru mine urmeaza CloseTenis, caci daca am ajuns sa rapim dreptul la exprimare prin “deportare”, dreptul la libera practica a meseriei de antrenor nici nu se pune problema sa il mentinem. Sa daramam totul caci asta e usor. Sanda si Florin pe Tete, Tete pe toti cei ce sunt impotriva lui si … toti trei pe restul …
Ahhh … si cine ii spune copilului rosu in obraji ca ceea ce vrea el nu mai este la oferta? Caci si azi l-am vazut topaind cu rachetica la spinare … are macar el libertatea de a juca tenis?
Numai bine,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *