Categories
Blog

Cine mi-a luat cascavalul?

Cascavalul, o metafora simbolica a ceea ce ne dorim in viata, dar si un aliment esential al soriceilor , a devenit o punte comuna a incercarii de supravietuire in doua lumi diferite cautatoare de acelasi “stimulent”.
De ce e viata atat de frumoasa? Pentru ca mereu e atat de intortocheata. Uneori visam ca totul sa fie un coridor drept si usor de strabatut prin care sa calatorim liberi si nestingheriti, dar trezirea la realitate ne aduce in fata un labirint plin de camarute si poteci intunecate prin care trebuie sa trecem. Cum asta nu ar fi fost de ajuns, pentru a ramane competitiv, dar si a supravietui, mereu si mereu esti supus adaptarii la schimbare, unul dintre cei mai puternici dusmani sau aliati ai labirintului. Traim in ape curgatoare ce cu nepasare isi umfla debitul constant, atat la slujba cat si in viata de familie, curenti ce nu iarta nimic, cu atat mai mult si cascavalul. El se tot muta cand schimbarile se intampla, astfel ca a supraveghea si a anticipa momentum-ului schimbarii, a te schimba rapid si a te adapta optim culminand in final cu a te bucura de noua ipostaza constituie o lupta a supravietuirii si a progresului.
Cascavalul … ??? … e telul suprem a ceea ce adulmecam la intensitate, crezand cu tarie ca ne poate face fericiti. Daca il obtinem deseori devenim atasati de el, iar daca-l pierdem sau ni-l ia cineva atunci aceste intamplari pot traumatiza. Fiecare are o idee proprie despre ceea ce inseamna cascavalul, tocmai datorita acestui aspect “fericirea sau trauma” adusa in urma lui fiind atat de diferite de la individ la individ.
Cine mi-a luat cascavalul …? … depinde de cum definim cascavalul … sau ce insemnatate are el pentru mine sau pentru cel ce aspira la cascavalul meu. Indiferent cum analizam, cineva castiga si cineva pierde cascavalul. Un fel de flux si reflux inteles in adancul lui pana si de Tom si Jerry, un desen animat in care Tom era mereu la panda dupa cascavalul “viu”, iar Jerry mereu la panda dupa cascavalul “existential”. O scena comica a copilariei ce aduce in prim plan lupta permanenta pentru cascaval cu diferitele lui insemnatati, precum si capcanele si trucurile de obtinere ale lui.
Mi-a venit ideea sa scriu despre asa ceva in urma cu ceva zile atunci cand o lupta pentru cascaval a atins cote execrabile … de undeva de aproape un incarcator al bateriilor personale, dar si de undeva de departe un al naibii frate mi-au reamintit valoarea cascavalului … cel muncit si cel dorit, precum si faptul ca cascaval e pentru toti … depinde ce gusturi ai … :):):)
PS: miroase cascavalul cat mai des ca sa iti dai seama cand se invecheste, fii gata cand cascavalul se va muta din loc si, cu cat pleci mai repede de langa cascavalul vechi cu atat mai curand te poti bucura de cascavalul nou.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *