Categories
Blog

Aurul bulgaresc loveste …

… in si din plin la ABN AMRO World Tennis Tournament desfasurat la Rotterdam. Pustiul rebel si al naibii de talentat al vecinilor bulgari a impresionat in turul al doilea impotriva numarului unu al momentului Rafael Nadal, dupa ce in primul tur a trecut de Thomas Berdych , cel ce l-a dus pe Federer in cinci seturi la Australian Open. Cititi detalii pe site-ul ATP sau urmariti meciul in imagini retrospective, daca vreti sa aflati mai multe, eu ma opresc in trecut pentru cateva clipe.
Il stiu pe pusti de acum cativa ani de la un turneu de juniori desfasurat in Bulgaria, perioada in care calatoream alaturi de sportivi la circuitele ETA de 14 si 16 ani … dar mult mai bine il cunosc pe tatal lui, antrenor de tenis in Haskovo, aceeasi Bulgaria. Imi amintesc ca am stat la meciul lui de dublu ( impreuna cu partenerul lui ) contra a doi juniori romani, Cristi Tanase si Dragos Mirtea, undeva pe terenul-arena principal(a) al bazei sportive din Haskovo, castigat de ai nostrii intr-un final disputat atat pe teren cat si in afara lui, la modul sportiv.
L-am vazut ulterior in circuitul de juniori, am vazut ca a iesit campion european, apoi printre altele castigator de Wimbledon si US Open de juniori, turneu unde l-am regasit din nou, ultima data, anul trecut, repere-performantiale de netagaduit pentru “slabanogul” nonconformist al trecutului. Ambitios din cale afara, cu o usurinta extraordinara in deplasare si un timing tulburator de clar in lovituri a reusit sa incante permanent ochiul cautatorului de tenis, facandu-i pe multi sa declare atat de multe lucruri de bine.
In acelasi timp era si o “pacoste” pentru parinti, uneori arbitri … zapacit si cu multa personalitate, arunca la nervi racheta, se mai cocota la cate un arbitru de scaun, o zbughea la propriu cand tatal il indemna la pregatire … “what can I do with him, sometimes he makes me going crazy” este mai mult sau mai putin ceea ce imi aduc aminte dintr-o discutie purtata in biroul directorului de turneu ( acelasi Dimitrov Senior ) cu seniorul, momente in care mama lui, cunoscatoare de limba engleza intr-o masura mai mica, isi trecea palmele prin parul blond si cret.
Simpatic totusi, cu bun simt si respectuos, Grigor a reusit sa sparga barierele si sa mearga mai departe, infruntand destule greutati …
Il stiu pe pusti de atat de mult timp, dar asta seara lucrurile s-au schimbat. Am trecut de atatea ori pe langa el, am vorbit de atatea ori cu el, dar parca vazand-l la televizor timpul a ramas pe loc. Te uiti in trecut si vezi cum ghemotoacele de copii neinsemnati ajuns pas cu pas sa semneze condica tenisului mondial si te apuca un frematat placut …
Salutari si felicitari din Bucuresti aurului bulgaresc, precum si tatalui lui, mereu aproape …
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *