Categories
Blog

Cine citeste ce?

Interesanta ipostaza: “cine” … “ce”… mai si citeste? Cate o carte, cate un ziar, cate un raport al vreunei comisii parlamentare, cate o reclama postata pe marginea drumului, cate un articol online, poate vreun blog, de ce nu vreun gand al celui din fata?
Am ajuns de nevoie la centrul national pentru a ridica ceva materiale sportive pentru o sportiva ( oferite de FRT ) si m-am oprit brusc in fata unei usi cu geam termopan pe care era lipita o foaie A4 scrisa la calculator. Am urcat cele doua etaje pentru a da cu semnatura si a ridica efectiv materialele, am comunicat cuvinte ( cred ) pret de cateva minute, apoi am coborat ganditor. Cine a citit ce? … eu am citit foaia afisata sau ei blogul meu? Nu de alta, dar pe foaie scrisa se invoca aplicarea tinutei sportive obligatorii, printre care printr-un fontsize marit iti sarea in ochi cuvantul “tricou”. Cum stiu din surse credibile sau din pura plezneala ca cineva a citit articolul cu pricina, pot raspunde bucuros ca eu am citit foaia si nu ei blogul. Cu drag, cu respect, cu o oarecare impacare. Asa da, insa nu inteleg intepaturile intepatoare, desi le accept. E posibil sa mi se fi parut totusi. Si asta o accept.
Am mai citit ceva impins de curiozitatea insurubata de Andreea si Gabi de la Opentenis. Stiti cumva cine e Toma Coconea? Vreun ministru? Vreun director? Vreun barosan? Nici eu habar nu aveam pana in ziua cu pricina. Ce am descoperit? As spune un miracol uman sau mai bine zis o comoara nationala. Si culmea, tot din sport, de acolo de unde “cine” mai si citeste “ce” anume? isi infunda canalele cu fecale informationale. Mai putin cu sport. Exceptand, pe undeva, ce a facut Tolontan. In rest? Numai si numai aiureli si abureli departe de miezul cautat de noi cei infometati de cate ceva de citit, asa cum e fost si super stirea despre aspectul fizic al Simonei Halep. Bravo voua ziaristilor, reusiti sa va afundati in ridicol. Si asta incepe sa puta. Cam rau, mai ales ca a venit si canicula.
Revenind la Toma, sper sa reuseasca sa castige titlul in Alpi. Cine e el totusi? Descoperiti si singuri, merita sa cititi. Ca nu degeaba spuneam “cine citeste ce?” … si dupa dati comment daca am avut dreptate. Cateva poze le puteti absorbi aici, iar si mai mult despre el si ce are de cucerit puteti descoperi si aici ( pe langa site-ul personal ).
Ca sa nu o lungesc, cer personal o favoare: mi s-a recomandat o carte – Eric Berne, “Games People Play” ( “Jocuri pentru adulti” in traducerea in limba romana ) pe care nu o gasesc de cumparat. Stie cumva cineva unde as putea sa o gasesc? Sau daca voi o aveti va rog a mi-o imprumuta pentru cateva zile. Si recompensez cu o sedinta de tenis la cerere. Multam fain.
Cine citeste ce? Eu as citi cartea amintita, voi?
Cu drag,

2 replies on “Cine citeste ce?”

Salut! Eu as vrea sa citesc ca toti umflatii si securistii au plecat din FRT. Am crezut ca daca vine Ruxandra la conducere se va schimba ceva.Au plecat securistii au venit altii. Nu stiu pe ce criteriu se aleg angajatii FRT.Cine e mai bogat si cu pile mai mari ?Politic?Cine e mai "trotilat" seara.Habar nu am! Si cei noi fac ce au facut si ceilalti cand au venit la conducere: vopsesc bancile.In rest nimic.Pentru tenis ??? NIMIC! As vrea sa mai citesc ca in Romania sunt 350 de mii de jucatori legitimati (ca in Franta),as vrea sa mai citesc ca avem sportivi si antrenori buni! As vrea sa mai citesc ca juniorii nu se mai lasa de tenis pentru ca nu au bani sa joace si la seniori,iar FRT nu face nimic. As vrea sa citesc despre jucatorii romani in fiecare zi si nu numai daca "fac o figura frumoasa".As vrea sa mai citesc ca parintii nu mai suna arbitrii concursurilor pentru a le aranja odraslelor meciuri mai usoare.As vrea sa mai citesc ca CTP nu mai comenteaza meciuri de tenis ; ca Tiriac , Nastase si alti bogati au dat 1leu pentru tenis fara sa astepte sa castige 10.
As vrea sa citesc mai mult ! Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *