Categories
Blog

Amatorul

Ce te poate invata un amator in tenis? Aparent destul de putine, daca nu mai nimic ar spune repede “licentiatul” in d’ale tenisului, razand si un pic ironic. Pe undeva nu il poti condamna, are si el dreptatea lui, caci stangaciile omniprezente contravin fluxului coordonat al celui ce joaca tenis intr-un mod sa spun mai ordonat.
La o analiza mai atenta, exista si o parte plina a paharului: poti invata destul de multe de la un amator, de la lucruri marunte pana la observatii mai complexe. Amatorul iti “dezvaluie” instinctual perceptii despre joc intr-o maniera extrem de simplista, in acelasi timp insa si extrem de eficienta.
Exista si un exemplu: dati unui amator 4 mingi si veti vedea cum le va irosi destul de repede in joc. Reduceti cuantumul mingiilor si veti vedea cum amatorul va tine mai mult mingea in joc. Ajungeti sa lasati o minge in joc si, incredibil, tenisul se joaca ( ce e drept, cu stangacii, dar se joaca ).
Transferam invatamintele la toate grupele de varsta si in special la copii, adaugam o tema pe puncte si culegem roadele.
Putem spune ca am mentinut rasul ironic, dar si ca am invatat ceva de la un amator?
Cu drag,

One reply on “Amatorul”

Hey coach,

Am sa te invat tot ce stiu, promit!

Oficial mi s-a dat unda verde de la doctor si sunt ready 2 play… insa nu am timp prea mult 🙁

Totusi o sa-mi fac loc in agenda mea incarcata (stiu ca tu esti liber mereu,stai degeaba) si sa vin sa-ti arat niste lovituri de amator cu acte in regula; sper sa le poti asimila pe toate intr-o singura sedinta, altfel va trebui sa ne vedem si a 2-a / 3-a oara, pana ce vei invata tot 🙂

Ne auzim la un tenis 🙂

Bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *