Categories
Blog

Ce cred eu?

Cred ca inca o data manipularea maselor se dovedeste a fi o strategie eficienta de redirectionare a atentiei catre altceva in timp ce in alta parte se intampla, in acelasi timp, lucruri mult mai grave. Mai dure. Mai pline de insemnatate sociala in primul rand. Exact amanunte interne de ordin politic ce nu se vor afisabile pe un ecran tv atata timp cat nu e cazul de un tam-tam ce ar putea dauna intereselor greilor impovarati de tactici electorale ce or sa vina.
E Ridzi vinovata? Da. A spus-o si ea, ocolit, prin prisma deficitului de comunicare. Cred insa ca si a deficitului de experienta, nu cu oamenii, ci cu sistemul, caci un bun conducator este cel inarmat cu consilieri de calitate. Nu si in cantitate. Ori aici vorbim de sport, domeniu in care singurii ascultati au fost consilierii de ordin politic. Deci, normal sa plece Bellu? Cred ca da, desi, asa cum vad eu, nu asta a fost bubita, poate doar faptul ca atunci cand a vorbit nu a fost ascultat.
Am citit ca Ridzi nu si-a asigurat spatele? A stiu ea ca cel ce ii spune ce sa faca defapt avea nevoie de o ofranda publica? Nup, dar acum a aflat. Vinovata tot ramane, indiferent de ce am spune, dar cu tarie insa cred ca e vorba de un scenariu. La scara larga.
De ce sa declaram sportul in colaps si mai ales cine sa faca asta unui minister aducator de medalii alias impliniri? Cred ca pentru a devia tonele cuvinte ce trebuie sa curga din obligativitatea parsiva de a avea mereu si un exemplu rau. Adica, cineva trebuie sa spele pacatele turmei si de data asta a cazut dna ministru, un exemplu negativ de care sistemul se va descotorosi pentru a putea merge in liniste mai departe. Caci agitatia, asa cum scrie presa, e in alta parte.
Si stiti de ce cred eu asta? Prea s-au intarziat trimiterea banutilor catre federatii si directiile judetene de sport luna de luna, desi in fact lucrurile au stat si altfel. Adica banii au fost la timp. Intarziati un pic din ordinul principalului ordonator de credite al ministerului: prim-ministrul.
Dar, in afara a ceea ce cred eu, lucrurile sunt destul de naspa. O campioana olimpica nu isi primeste indemnizatia, in timp ce cativa pusti beti manga primesc cateva minute de muzica pe plaja. Ce cred eu? Ca mai bine le plateau avansul pentru prima casa la cateva zeci de tineri si sportivi, asa ca sa putem spune ca Ministerul Tineretului si Sportului s-a ocupat de amandoua laturile.
Ce mai cred eu? Ca totusi am putea sa facem si ceva pentru sport. Ceva palpabil. Nu stiu, nu am idee despre ce anume, dar nu ceva mare. Mai bine mai multe mici.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *