Categories
Blog

Cifrele, calculele, datele si cei ce decid nimic

Spre clasa de mijloc a societatii ramane o directie de luat in calcul daca se doreste marirea numarului de practicanti ai miscarii intr-o forma bruta mai mult sau mai putin organizata. Orice ai face, sa faci miscare si apoi sport cu bani putini nu e un deziderat optimist, ci foarte optimist in conditiile globale actuale.

Fac cumva legatura intre sustenabilitatea financiara a miscarii de catre practicant si printr-o ecuatie matematica simpla pot pleca de la premiza ca daca mai multi pot cheltui bani pe miscare atunci mai multi o vor si face. Reamintesc ca se poate, insa e nevoie si de vointa politica.

Nu vorbesc si de infrastructua adecvata.

Legatura cu tenisul: sunt din ce in ce mai putini copii care vin la tenis si in articolul anterior am amintit cauza sociala. Din putinul care ar ramane si care se indreapta periodic catre tenis sistemul decimeaza constient in loc sa adune progresiv. Sigur, e usor sa scrii si mai greu e sa faci, insa toate pleaca de la scris. Cifrele, calculele, datele … vorbesc de la sine.

Din pacate, cei ce le citesc le ignora si atunci cand se intalnesc in Adunarea Generala a sistemului nu fac decat sa astepte sa plece cat mai repede inapoi de unde au venit.

De ceva timp indelungat, se poarta absenteismul si poate si mai grav delegatia in alb.

Intru poate pe un teren minat in care ce a fost de decimat s-a produs treptat. Cei ce citesc si conteaza sunt si cei ce nu vor intra prea curand sau vreodata in cadrul in care se pot lua decizii pentru tenis. Sunt cei ce se lovesc de greutatile de zi cu zi si care pot emite solutii, dar nu au si parghiile de a le transmite pentru dezbatere. Parintii, antrenorii pasionati, fostii jucatori, chitibusarii de la garduri.

Ei, restul care (uneori) aud se fac ca inteleg si pricep tot ceea ce stiu.

Nu vreau sa jignesc si nu vorbesc la modul general. Vorbesc insa de membrii cu drept de vot care decid nimic si apoi toti culegem cifrele, calculele, datele. Inclusiv ei.

Am spus-o si o repet ca intradevar e nevoie de cluburi cu activitate si mai putin oameni care sfintesc locul. Pana si ei sunt din ce in ce mai putini caci timpul isi culege tributul. Macar o data pe an sa existe un efort comun de cateva ore in care sa se dezbata actiuni si apoi sa fie transmise reprezentantilor alesi pentru a fi gestionate.

Nu conducerea federatiei trebuie sa faca, ci federatia in sine.

Zambesc ironic. Inainte de toate va fi nevoie de o epurare a celor ce decid nimic. Greu, usor? Depinde de cine pe cine voteaza.

Majoritatea parintilor cheltuie sume mari pentru binele copiilor lor, in special in ceea ce priveste educatia (inclusiv eu). Realitatea este ca unii nu dispun de aceste sume si marea majoritate se chinuie pentru a supravietui intr-un sport elitist in care daca ai (bani) stai. Ei reprezinta clasa de mijloc a societatii care detine potentialul uman ce zace in propriile odrasle si mai devreme sau mai tarziu privesc in gol.

Tenisul e un sport scump. Si nu pledez in aceste randuri pentru gratuitati, poate doar:

1. pentru membri responsabili carora sa le pese de cei care platesc.

2. pentru membri responsabili care atunci cand vad cifrele, calculele, datele doresc sa le inteleaga.

Tenisul va continua fara doar si poate si in Romania.

Atata timp cat numarul turneelor nationale organizate de membri in scopuri comerciale sunt cu mult peste masa activa de jucatori,

Atata timp cat taxa de inscriere nu se doreste a fi scazuta (de ce nu renuntat la ea ?!), ci mereu se mareste,

Atata timp cat parintii doresc puncte si iar puncte,

Atata timp cat taxele de pregatire percepute de membri sunt la fel de mari pentru servicii uneori modeste,

Ramane o chestiune de timp cat va mai dura pana un antrenor va pregati un antrenor arbitrat in competitii de acelasi antrenor cu carnet de arbitru.

Nu sunt ironic. Sunt ingrijorat.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *