Categories
Blog

Cifre aruncate pe hartie

Aproape 11.400 copii participanti intr-un proiect finantat din bani publici prin Ministerul Tineretului si Sportului poate fi un inceput.

Doua clase zero, doua clase a I a , doua clase a II a si doua clase a III a din fiecare scoala. In total 8 clase/scoala care la o medie de 25 de copii/clasa ne dau o cifra de 200 de copii/scoala.

Cate minim un club/oras implicat in proiect. Si 3 scoli selectate de catre fiecare club implicat.

De aici vin cifrele si ele ne dau proiectul. Un amalgam incoerent ce maximizeaza ceva ce nu vom obtine, nici macar pe hartie. Si e pacat, putea fi un inceput.

Sunt carcotas. Poate. Nu pot fi altfel de cand am incercat sa privesc pe de o parte cifrele si de alta parte modalitatea prin care se organizeaza activitatea de selectie:

La 200 copii/scoala un club isi va pregati copii cu 6 mingi. Atat primeste ca si suport din partea unui proiect anuntat cu un obiectiv major: realizeaza unei baze solide de selectie a copiilor si juniorilor pentru obtinerea de performante in tenis.

Si asta e o cifra. Cifra sase la 200 de copii.

Privit in ansamblu, cel putin ca si prezentare de proiect si prin evaluarea primei etape deja consumate, absortia reala nu se aproprie nici macar cu un zero adaugat la cifra de 400 de copii activati. O noua cifra frumoasa aruncata fara acoperire.

Din cei activati nu cred ca mai putem vorbi si de retentia lor in tenis, poate doar in corelare cu numarul mingiilor ramase intregi. Deja devine penibil.

Sunt bani publici mi-a reamintit constiinta. Si acum liniste, sa nu deranjam …

Update: 17.185 de sportivi legitimati face din Federatia Romana de Tenis singura si in acelasi timp prima entitate de profil din Romania care aduna o asemenea cifra. O noua cifra care sparge orice imaginatie si care este aruncata pe hartie electronica fara vreo urma de remuscare. Si asta se intampla in timp ce raportul Tennis Europe pe anul 2012 livrat intr-o brosura albastra tuturor asociatiilor nationale membre aduna in dreptul Romaniei pana in 4.000 de sportivi legitimati si activi.

Pe cand o cifra corelata cu realitatea? Poate cea cu decontul de la Cupa Davis de la Brasov 2013 care desi intarzie sa apara e o cifra despre care site-ul federatiei continua sa transmita impardonabil: “tineti aproape”.

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *