Categories
Blog

Cand vorbim de tineri vorbim de viitorul acestei tari

Asa incepe programul de guvernare pentru perioada 2013 – 2016 al celor ce conduc politic tara, cuvinte dactilografiate bolduit in sectiunea dedicata tineretului si a sportului. Si continua: ” … cand vorbim despre speranta de viata crescuta si calitate a vietii nu putem sa omitem importanta sportului“. Si continua. Si atat.

Cam ambiguu si totusi departe de a declara sportul o prioritate, un statut ce ar facilita indubitabil insanatosirea multor altor domenii de activitate ce au asigurate ministere si nu gasesc solutii la problemele ce curg in cascada. Exista solutii, dar inca nu si vointa politica adecvata pentru a implementa un sistem, ci doar franturi. Sau idei. Salut cu inima deschisa propunerea introducerii celor 4 ore de educatie fizica in scoala, dar e prea golas efortul, chiar daca respecta programul de guvernare. Cu tot respectul.

Nu e nevoie de a face mai mult ca si cantitate, ci doar de a pune caruta pe un drum cu prioritate. As vorbi de legi prin care subventiile de la stat sa se duca spre sport (si nu numai) intr-un mod mai centralizat pentru atingerea unui obiectiv de tara asumat, as vorbi de legi care sa faciliteze aportul segmentului privat catre sport (si nu numai), as vorbi de descentralizarea teritorial administrativa in care centrele sportive sa existe pentru satisfacerea nevoilor sportului de masa la standarde performante, as vorbi poate si de structurarea eficienta a intreg sistemului educational in care sportul sa aiba un partener de dialog.

As vorbi si de sportul de performanta. O afacere in sine oriunde in lume pentru care iti trebuie un cadru legal, meserii infiintate, meseriasi invatati. As vorbi poate ca si voi de mult mai multe. Vorbesc si tintesc la calitate.

Am rabdare si asta mi-a ramas in plus fata de dreptul de a exprima un punct de vedere liber in online. Ce ma intristeaza este ca?nu vad o viziune, doar poate prea multe declaratii si intentii pe care le transfer mai departe catre fiecare segment de activitate.

JinfoTours.ro

Departe de ale mele randuri scrise in Bucurestiul nostru drag, doi dintre cei mai bogati oameni ai planetei, Bill Gates si Warren Buffet, au idei despre si pentru tineri si viitorul lor. ‘Keeping America great’ este un exemplu in acest sens si o sursa de inspiratie pentru oricine, chiar daca au trecut deja peste 3 ani de cand emisiunea a fost difuzata. Unele lucruri raman la fel, calitatea conteaza.

Va recomand sa va rupeti 1 ora din timpul vostru pentru a ii asculta: link aici.

Tinerii si sportul suna bine. Mereu a sunat bine. Si mereu ne-am uitat inapoi cum a trecut timpul, cel putin pana acum.

Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *