Categories
Blog
E dimineata devreme in Bucuresti si mijlocul zilei in Melbourne.
Am stat si urmarit live desfasurarea meciurilor celor doua junioare romance pe site-ul turneului de la Antipozi nedezlipindu-ma de la laptop si in tot acest timp am comunicat prin mesaje cu coach Oni prezent la meciul Emei de pe terenul 19 transmitandu-i regulat date despre evenimentele ce se desfasurau pe terenul 6 in meciul dintre Simona si poloneza Piter.
Meciul Emei prins virtual a avut se pare un moment cheie in primul set la scorul de 1-2 si la serviciu chinezoaica Zhou: cateva mingii de break ratate si urmate probabil o scadere in joc, o deconcentrare ce nu a mai putut fi recuperata. Asa este sportul. Scor final: Ema Bogdan – Y. Zhou: 16, 06. Se intampla si astfel de episoade in tenis. Bravo Ema pentru tot ce ai facut in Australia! Succes la dublu peste cateva ore!
Meciul Simonei a avut o desfasurare plina de rasturnari de scor, Simona revenind de la 52 in primul set si castigand la tiebreak la zero. Setul doi a fost oarecum la discretie si astfel scorul final a fost Simona Halep – K. Piter 76(0), 60. Bravo Simona, succes la dublu si tie si tine steagul sus maine in sferturile de finala.
Cam asa au fost percepute la rece doua inclestari ce au avut ca participante jucatoare romance. Departe de emotiile puternice, departe de toate conjuncturile ce cu siguranta au existat. Este pentru prima data ca si coach cand asist la un meci live al unei eleve asa departe de teren. Incordarea a existat, dar ce monocromatic este cand primesti prin intermediul unei tabele electronice un intreg amalgam de stari interioare.
Plansetele, scrasnetele de dinti, strangerile din pumn, incurajarile, privirile de disperare, bucuria prilejuita de punctele castigate, zgomotul mingiilor, deciziile arbitrilor…unde sunt toate astea? Pentru cei ce au fost acolo si raman in continuare le transmit felicitari!
Este atat de greu sa stai acasa sa urmaresti cum se schimba scorul fara a avea detalii. De ce asa? cum a fost? ce s-a intamplat? O lupta interioara ce se petrece pe alt plan, undeva extrem de departe de momentele actiunii reale. Pot spune ca inteleg acum oarecum ce este in sufletul parintilor ce primesc scurt prin intermediul unui scor telegrafic intregul efort uman depus de proprii copii. Si sportivi in devenire.
Intr-un final insa incepi sa te obisnuiesti. Scorul este cel ce conteaza si pana la urma el reflecta valoarea din acel moment. Pentru majoritatea. Pentru cunoscatori conjuncturile, cateva mingii, starea de moment si multe altele sunt de luat in calcul.
Restul il stiu echipele ce pot cataloga optim daca a fost sau nu constructiv. Bravo voua cei de acolo!
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *