Categories
Blog

( in poza: Ema Bogdan/ Misaky Doi )

Melbourne in zi de gratie pentru Romania in intrecerea juniorilor. Doua intalniri oficiale in care Romania a avut reprezentanti, doua victorii stralucite impotriva unor adversari valorosi inregistrate pe arenele complexului “Melbourne Park”.
Primul meci de simplu in intrecerea junioarelor le-a avut ca protagoniste pe numarul 2 mondial ITF si favorita unu a competitiei rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova si romanca Simona Halep favorita numarul 10 a competitiei. Meciul, disputat pe Show Court Nr 2 a durat 65 minute si a adus castig de cauza tinerei noastre sportive din Constanta, rezultatul inregistrat fiind extrem de concludent: 62, 63. Extraordinar Simona! Felicitari!
Pe Show Court Nr 3, la distanta de cateva ore de la izbanda Simonei o alta romanca a tinut steagul sus. In intrecerea de dublu Ema Bogdan alaturi de partenera Misaki Doi din Japonia au reusit dupa un meci tensionat calificarea in finala competitiei cu scorul de 46, 76 (6), 10-7, adversare fiindu-le perechea Marta Sirotkina RUS/Yi-Miao Zhou CHN, favoritele 8 ale intrecerii de dublu.
Iata ce a transmis Ema vizibil emotionata dupa terminarea partidei: “Am castigat 3-6 7-6(6) 10-7. Am jucat super, a fost o lupta mare. In setul doi la 5-4 pt adversare am salvat o minge de meci si apoi in tiebreak-ul setului doi s-a jucat de la egal la egal”.
Extraordinar Ema. Felicitari tie si un “Well done” partenerei tale!
Cum a fost toata saptamana in Melbourne pana acum si cum este sa joci o finala de Grand Slam de juniori ne relateaza tot Ema in continuare: “In primul rand toata saptamana aceasta m-am simtit profesionista, m-am antrenat printre profesionisti si am jucat pe aceleasi terenuri cu ei. Faptul ca o sa joc o finala de Grand Slam ma face sa ma simt excelent cu atat mai mult ca este primul meu turneu de Grand Slam. Maine vom juca impotriva favoritelor unu. Am vazut azi la compatrioata mea Simona Halep ca se poate sa invingi favorita unu si vom incerca si noi la fel.”
Ema s-a alaturat echipei sectiei de tenis a CS Olimpia Bucuresti inca din luna octombrie a anului trecut in intrecerile pe echipe si a inceput efectiv pregatirea din luna decembrie alaturi de sportivi valorosi ca Andreea Iova, Coman Robert si Cirla Vlad sub indrumarea echipei de antrenori Ovi & Oni. Rezultatele inregistrate sunt imbucuratoare, insa sunt si rodul muncii depuse alaturi de fostul antrenor Dragu Daniel, care pentru cei ce nu stiu este si fostul antrenor al semifinalistei ( cel putin ) Simona Halep. Felicitari acolo pe malul marii pentru munca depusa in toti acesti ani!
Pentru prima data…sunt cuvintele ce rasar la amandoua sportivele: prima semifinala de Grand Slam pentru Simona, prima finala de Grand Slam ( dublu ) pentru Ema.
Maine este o noua zi pentru Romania. Speram sa avansam cu inca o etapa acest “pentru prima data”. Cel mai mult insa imi doresc ca sa nu fie “pentru ultima data” cand se intampla aceste extraordinare rezultate. Atat pentru cele doua sportive, dar mai ales pentru ce vine din spate.
PS: raman in continuare stupefiat cum media scrisa din Romania omite aceste uriase performante sportive si mai ales cum o Federatie Nationala nu reuseste macar sa posteze pe site step by step aceste intamplari.
Dar v-ati prins deja, daca din intamplare apar atunci intamplarea face ca aceste intamplari sa ramana intamplari neobservabile. Doar exista Cupa Davis. Doar exista Cupa Federatiei ( in ultimul timp!!! ). Doar exista si alte prioritati.
Ca asa e in tenis.
Ema, Simona, Romania: Va doresc succes. Va doresc sa reusiti.
HAI ROMANIA!
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *