Categories
Invitati si raspunsuri

Tacerea Filozofului (update)

Update: intrucat am primit un comentariu nepotrivit prin continut semnat de ‘Paul’, aluzie la cine semneaza articolul de mai jos si probabil acelasi anonim care a trimis un comentariu la articolul AG din 30.04.2014 (la care am facut referire de asemenea la momentul respectiv), trebuie sa fac urmatoarele precizari: 

1. Articolul de mai jos nu este scris de mine. Nu am o problema in a imi asuma cu responsabilitate ceea ce scriu
2. Paul nu este o persoana inventata, este un prenume real al unui om din tenisul romanesc
3. Nu exista intentia personala de a denigra actuala conducere a FRTenis. Si nici de a lauda anterioara conducere 

Din pacate, nici acest comentariu nu este aprobat. Accept orice punct de vedere pertinent si asumat printr-o identitate reala. 

Rezultatul Simonei este, fara doar si poate, unul remarcabil iar aceasta situatie nu a scapat nici unui om îndragostit mai mult sau mai putin de tenis, mai mult sau mai putin îndragostit de sport. Poate nu este însa clar pentru toata lumea ceea ce se întâmpla cu Simona Halep. Sa ma explic cumva. Lupta politica, mai ales într-un an electoral, se duce pe toate fronturile si nu este moale. Se loveste în orice place sau ar place opozantilor, în oricine se afiseaza cu voie sau fara voie cu una din parti si se loveste fara  sa se tina seama de victimele colaterale. Simona a “cazut” între doua televiziuni care sustin cauze si partide diferite. Ghinion! Desi, poate, cei care o fac în fel si chip nu prea cred nici ei  la vorbele care li se pun în gura.

În alta ordine de idei noi, care suntem implicati în sistem, ne-am frecat mâinile de bucurie nu numai pentru ca, în fine, dupa mult timp avem cu ce ne mandri dar si pentru ca rezultatul Simonei, dar si a locului ocupat în clasamentul feminin, ne vor aduce mai multi copii pe terenuri în conditiile în care de ani de zile numarul clasatilor la toate categoriile de vârsta scade.

Chestia cu frecatul mainilor a tinut pâna Duminica, 8 iunie 2014, când la o emisiune Tv a aparut Presedintele Federatiei Române de Tenis care a spus ca :  « În momentul în care un parinte, o familie ia hotarârea ca copilul sa mearga mai departe, sa faca performanta cu adevarat, într-adevar trebuie sa fie pregatita sa investeasca. Si investeste în functie de bugetul fiecaruia. Cred ca un parinte care investeste într-un copil cheltuieste undeva între 3.000 si 5.000 de euro pe luna ».

Si acum sa îmi spuneti mie care parinte este suficient de dotat financiar si nebun sa cheltuiasca asa grozavie de bani pentru o activitate extrascolara. Pentru ca asta se întelege din comentariu. Nimeni nu a completat ca nu este vorba de tenisul de început nici macar de cel de 10 sau 12 sau 14 ani. Nimeni nu a spus ca este vorba de tenisul mare unde ajungi cu sponsori sau cu contracte de reprezentare ce preiau multe din cheltuieli. Nimeni nici macar Dinu Pescariu adus în platou mai mult ca decor decât ca specialist.

Sansa noastra ar fi ca nimeni sa nu se fi uitat la emisiunea respectiva si în acest fel exemplul acestui minunat om de sport care este Simona Halep sa fie urmat de câti mai multi copii.

Oare de ce unora le place sa se auda vorbind si sa filozofeze aiurea? La televiziuni.

Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *