Categories
Invitati si raspunsuri

Si daca imi scapa ceva?

Ma tot intreb de ceva vreme daca imi scapa ceva sau nu.

Logic vorbind ar trebui ca cei care ne conduc sa faca din sport o politica de stat cu prioritatea nr. 1.

Deci logic ar fi ca daca lumea ar face sport ar trebui mai putini bani pentru medicamente. Inclusiv pe cele compensate de care se tot vorbeste ba ca distribuitorii nu castiga nimic ba ca guvernul nu are bani sa le plateasca. Logic ar fi mai putine zile de spitalizare daca lumea ar face sport si ar fi mai sanatoase ori zilele de spitalizare sunt platite de stat.

Tot logic ar fi ca daca lumea ar face sport si prin urmare ar fi mai sanatoasa si ar munci mai multe zile in loc sa boleasca pe acasa sau spitale s-ar strange ceva mai mult impozit la buget adica la sacul acela mare pentru diverse cheltuieli si de care toata lumea spune ca este prost gospodarit pentru ca are multe gauri unele cunoscute altele nu.

Imi treceau toate aceste ganduri prin minte fiind la Plzen in Cehia intr-un club numit, cum altfel, decat “Slavia” si care are de toate: 3 terenuri de handbal pe iarba sintetica, un teren de volei pe nisip, 16 terenuri de tenis pe zgura, o pensiune cu terasa, o pista de asfalt pentru cei cu role care inconjura cele trei terenuri de handbal si spatiu verde. In fiecare zi pe pista de role erau cel putin 5 persoane unele cu casti ascultand muzica, unii cu prietenii vorbind in timp ce strabateau kilometrii de piste. Ba chiar un proaspat tatic impingand, pe role, destul de repede, caruciorul in care se afla viitorul patinator. In rest lume la tenis, la volei pe nisip, la tenis cu piciorul, la handbal sau pur si simplu la plimbare prin club. Toate fara bani. Pe cheltuiala primariei clubul fiind al primariei adica de stat. Oare la noi de ce nu se poate? Nu ar fi logic sa se poata??? De ce cluburile, chiar ele si private nu isi pot pune la dispozitia publicului terenurile o ora sau doua pe saptamana pentru cei care vor miscare? Nu ar fi in beneficiul tuturor pentru ca lumea sa fie mai sanatoasa??

Pentru prima oara am auzit un comentator de sport vorbind la tv cu naduf, dupa ce o gimnasta a facut o gresala la sol in concursul de la olimpiada, spunand ceva de genul ca nu mai vin copii la sport, ca statul nu are nici un fel de politica pentru sport, ca nu exista nici o facilitate pentru cei care fac sport de performanta si in atare conditii la urmatoarea olimpiada o sa participam doar cu drapelul ca sportivi nu or sa mai fie.

Si avea dreptate.

Si parca se leaga cu ce vroiam eu sa spun.

Si atunci am dreptate sau imi scapa mie ceva?

Paul BOZDOG

Antrenor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *