Categories
Blog

Where Celine lived, we played

Nu departe de Repentigny, gazda turneului de juniori din regiunea Quebec, se afla un orasel de provincie tipic acestei regiuni canadiene, cu iarba deasa in fata caselor, cu masini uriase misunand in stanga si dreapta, cu semne de circulatie la tot pasul, cu un altfel de viziune asupra a tot ceea ce misca. Nimic nu e deosebit fata de restul, liniste la tot pasul si de ce nu, exceptia … din cand in cand cate un Harley mai sparge atmosfera de basm. 
Dar poate cateodata exista ceva un pic mai mult. 
Iesi de pe autostrada ce duce la Montreal, la doar cateva minute de terenurile de “slow” hard ale complexului juvenil si imediat pe stanga un glob pamantesc de dimensiuni impresionante te intampina calduros; ai ajuns in Charlemagne, locul unde Celine Dion s-a nascut si a copilarit alaturi de cei 13 frati si surori, undeva la marginea strazii intr-o casa ca-n imagine:

Am citit ce era scris pe tablita postata in fata casei, am masurat casa cu privirea in lung si-n lat si am facut ceva calcule mentale: cum au putut sa copilareasa 14 copii in casa din imagine?
Inapoi pe autostrada si ne-am intors la terenurile de tenis si turneul de juniori  …. pe langa multe altele se poate cuantifica rezultatul per ansamblu al junioarelor noastre: Cristina a pierdut in turul 2 la simplu si e in semifinale la dublu, Ema si Ilinca au pierdut in turul 3 la simplu si nu au jucat dublu. Se poate face si un briefing scurt asupra evolutiei lor, dar nu acum, ci pe hartiile raportului federal 🙂 si nu de alta, dar trebuie sa o pornesc din loc catre antrenament.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *