Categories
Blog

Tot ciorditul e mai la indemana …

… cand vorbim romaneste pe intelesul romanului.
Scurt pe doi am observat ca in timp ce udam minigradina amenajata in fata terenurilor de tenis din Baza Iancului in doua din cele trei ghivece-ornament in care se gasesc flori au casunat niscaiva animale planetare. Adica din niste buchete alb-rosu destul de bogate acum se regasesc niste buchetele calcate de criza ciorditului, ceea ma duce cu gandul la cat de multa invazie de rautate putem produce. Si cum animale poate e putin spus celor ce culeg pe furisate, ma refulez in scris si atata tot. Nu prea ai ce schimba …
Dar ma bucur ca macar au facut-o la modul finut, reusind sa smulga doar cateva fire ca, probabil, sa nu bata la ochi. Ceea ce e imbucurator totusi, nu?
PS: ofer flori pe cheltuiala mea celor ce doresc asa ceva, numai sa mi se ceara. E greu insa si asta.
Update: chiar nu imi vine sa cred ca e posibil ca dintr-o oaza minuscula de oxigen, de frumos, de altceva decat praf cineva sa reuseasca sa retuseze aproape totul. Nu mai conteaza dorinta initiala de a face ceva, nu mai conteaza ca s-a pus si in practica, nu conteaza poate nimic din toate acelea pentru ca totusi totul e la scara mica de neimportant. Dar asta spune si mai multe despre calitatea romanului. Stam la colt si asteptam la panda sa ciordim. Da, asta e cuvantul, caci a fura presupune si o oarecare delicatete. Multumesc vecine, ce pot spune, tot inainte, ce mama dracului.
Cu drag si la mai mare,

2 replies on “Tot ciorditul e mai la indemana …”

Inseamna ca avem treaba!"Intoarce si celalalt obraz!"…Cred ca lipseau florile albastre…
Probabil acelasi lucru a simtit si Sorin Oprescu de s-a gandit sa faca o cruce de flori,dupa ce a vazut cum se imputineaza petuniile de pe Kiselev.Poate ciorditorii de flori s-or infiora de "frumusetea" gestului lor si s-or converti in oameni cinstiti,amintindu-si in fata crucii ca una din cele zece porunci zice sa nu furi.
Cu drag,
din alta lume

Cand incepi sa schimbi orice in jurul tau te astepti la o schimbare a fiecaruia, poate o implicare, cu siguranta nu o dezinteresare. Indiferent insa de felul in care primeste cel de langa eforturile de schimbare, cred ca nu meritam sa stricam. "Avem treaba" … Asa e, mereu vom avea. In loc insa sa adaug albastru, voi acoperi cu rosu. Unul palid, caci nicio copie nu se ridica la nivelul originalului.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *