Categories
Blog

Tennis Europe introduce IPIN-ul

Forurile continentale se aliniaza rapid la trendul de dezvoltare conceput in ultimii ani de Federatia Internationala in randul circuitului de juniori si cel profesionist, Tennis Europe implementand deja incepand cu noiembrie 2009 sistemul unic de inscriere/retragere la turnee prin intermediul IPIN ( International Player Identification Number ). IPIN-ul este un cod unic folosit de fiecare jucator pentru a participa in turneele internationale, procedurile de inscriere/retragere se realizeaza prin intermediul internetului, usurinta accesului la datele de contact ale fiecarui turneu fiind astfel mult mai facila, reducand astfel implicarea federatiei ( si a aprobarilor necesare ), precum si a timpului de trimitere a cererilor de inscriere/retragere prin fax. Totul este online si securizat, fiecare jucator fiind reaspunzator pentru optiunile alese.
In fiecare an se plateste o taxa de activare a acestui IPIN, valabila 12 luni, pentru Tennis Europe fiind stabilita la 30 de dolari, partea buna fiind ca ea este valabila si in randul circuitului ITF Juniors. Un alt aspect important il constituie faptul ca tranzitia unui jucator de la juniori la profesionisti ( tennis europe-itf junior circuit-atp/wta tour/itf pro’s ) necesita acelasi IPIN stabilit la inceput pentru fiecare jucator in parte, singurul lucru in plus fiind plata diferentelor de la fiecare esalon in parte.
Cu aceasta masura, Federatia Europeana de Tenis ( Tennis Europe ) eficientizeaza organizarea turneelor, atat din punct de vedere al jucatorui cat si din punct de vedere al organizatorului.
Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *